Εύκολο και πρωτότυπο γλύκισμα με αποξηραμένα φρούτα!
Υλικά
Για 2-4 άτομα
sidagiΓια 2-4 άτομα
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 60 γραμμάρια μέλι
- 800 γραμμάρια νερό
- 300 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ξερά σύκα και τα ξεπλέντε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό μαζί με το μέλι σε μια πλασωτέ κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει μια βράση.
- Μόλις η ζάχαρη λιώσει και το σιρόπι αρχίσει να κοχλάζει προσθέστε τα σύκα.
- Σιγοβράζετε το γλυκό μέχρι να πάρει ξανά άλλη μια βράση και χαμηλώνουμε τη εστία για να μην εξατμιστεί το σιρόπι. Σιγοβράζετε για για 25 με 30.
- Αποσύρετε από την εστία και αποθηκεύετε το γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο.
- Κλείνετε καλά με το καπάκι και τοποθετείτε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.