Γλυκό του κουταλιού με ξερά σύκα

0

Εύκολο και πρωτότυπο γλύκισμα με αποξηραμένα φρούτα!

Υλικά
Για 2-4 άτομα
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια μέλι
  • 800 γραμμάρια νερό
  • 300 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ξερά σύκα και τα ξεπλέντε πολύ καλά.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό μαζί με το μέλι σε μια πλασωτέ κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει μια βράση.
  3. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και το σιρόπι αρχίσει να κοχλάζει προσθέστε τα σύκα.
  4. Σιγοβράζετε το γλυκό μέχρι να πάρει ξανά άλλη μια βράση και χαμηλώνουμε τη εστία για να μην εξατμιστεί το σιρόπι. Σιγοβράζετε για για 25 με 30.
  5. Αποσύρετε από την εστία και αποθηκεύετε το γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο.
  6. Κλείνετε καλά με το καπάκι και τοποθετείτε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top