Σιροπιαστός, παραδοσιακός πειρασμός από την Πόλη!
Υλικά
Για 8 μερίδες
Για 8 μερίδες
- 300 γρ. αλεύρι
- 180 γρ. σιμιγδάλι
- 2 αυγά
- 240 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 170 γρ. άχνη ζάχαρη
- Μισή κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- Μισή κουταλιά αλάτι
- 50 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 750 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. νερό
- Μισή κουταλιά χυμός λεμονιού
- Ζάχαρη 3 ποτήρια
- Νερό 4 ποτήρια
- Λεμόνι 1 μικρό τον χυμό του
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε το καυτό σιρόπι. που έχουμε βράσει με νερό και ζάχαρη και χυμό λεμονιού. από πάνω μέσα στο ταψι και αφήνουμε να "ρουφήξουν" το σιρόπι.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.