που θα εντυπωσιάσετε και θα λατρέψετε για την απλότητά της
Μια υπέροχη, νοστιμότατη διαφορετική τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι με φύλλο κανταΐφι που θα εντυπωσιάσετε και θα λατρέψετε για την απλότητά της, την ευκολία της συνταγής της και για τη ανεπανάληπτη γεύση της…
Υλικά συνταγής
sintayesΥλικά συνταγής
- 350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 400 γρ. κασέρι (τριμμένο)
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 5 αυγά
- 150-200 γρ.βούτυρο – μαργαρίνη (λιωμένη)
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.
- Αλείφουμε ξανά με το βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα.
- Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.
- Σπάμε τα αυγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά της.
- Τρώγεται ζεστή.


Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.