γλύκα για όλες τις...ώρες
Συστατικά
Υλικά για τα κουρκουμπίνια
.1 πακέτο φύλλο κρούστας
.σπορέλαιο για τηγάνισμα
Υλικά για το σιρόπι
.2 κούπες ζάχαρη
.2 κούπες νερό
.1 κούπα γλυκόζη
.φλούδα από ένα λεμόνι
.1 στικ κανέλλας ή βανίλια
Μέθοδος Εκτέλεσης
•Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν
•Μόλις αρχίζει να βράζει αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
•Αλοίφουμε ένα φύλλο κρούστας με σπορέλαιο και στην άκρη γύρω - γύρω με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο.
•Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και αλοίφουμε με σπορέλαιο εκτός από 5 εκατοστά, που αλοίφουμε με νερό και πασπαλίζουμε, και πάλι, με αλεύρι.
•Τυλίγουμε κυλινδρικά το φύλλο και προσέχουμε εκεί που αλοίψαμε με το νερό και το αλεύρι να κολήσει καλά.
•Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και αφήνουμε στην άκρη.
•Βγαίνουν συνολικά 6 " μπαστουνάκια "
•Αφήνουμε 20 λεπτά να κάτσει το φύλλο και να κολήσει.
•Κόβουμε σε μικρούς κυλίνδρους των 1.5 εκατοστών και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.
•Από το τηγάνι τα μεταφέρουμε σε αποροφητικό χαρτί και κατευθείαν όσο είναι ζεστά στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 λεπτό στο σιρόπι και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
•Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.
Υλικά για τα κουρκουμπίνια
.1 πακέτο φύλλο κρούστας
.σπορέλαιο για τηγάνισμα
Υλικά για το σιρόπι
.2 κούπες ζάχαρη
.2 κούπες νερό
.1 κούπα γλυκόζη
.φλούδα από ένα λεμόνι
.1 στικ κανέλλας ή βανίλια
Μέθοδος Εκτέλεσης
•Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν
•Μόλις αρχίζει να βράζει αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
•Αλοίφουμε ένα φύλλο κρούστας με σπορέλαιο και στην άκρη γύρω - γύρω με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο.
•Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και αλοίφουμε με σπορέλαιο εκτός από 5 εκατοστά, που αλοίφουμε με νερό και πασπαλίζουμε, και πάλι, με αλεύρι.
•Τυλίγουμε κυλινδρικά το φύλλο και προσέχουμε εκεί που αλοίψαμε με το νερό και το αλεύρι να κολήσει καλά.
•Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και αφήνουμε στην άκρη.
•Βγαίνουν συνολικά 6 " μπαστουνάκια "
•Αφήνουμε 20 λεπτά να κάτσει το φύλλο και να κολήσει.
•Κόβουμε σε μικρούς κυλίνδρους των 1.5 εκατοστών και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.
•Από το τηγάνι τα μεταφέρουμε σε αποροφητικό χαρτί και κατευθείαν όσο είναι ζεστά στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 λεπτό στο σιρόπι και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
•Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.
akis petretzikis


Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.