Τα οφέλη της πιπεριάς για την υγεία

0

Λίγες θερμίδες και αυξημένη αντιοξειδωτική δράση

Η πιπεριά αποτελεί ένα αγαπημένο λαχανικό, τόσο για μαγείρεμα όσο και ως συστατικό μιας σαλάτας.

Περιέχει λίγες θερμίδες και αυξημένη αντιοξειδωτική δράση.

Είναι μια εξαιρετική πηγή καροτενοειδών όπως το α-καροτένιο, το β-καροτένιο, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και βιταμίνης Ε, συστατικά τα οποία παρέχουν μια σημαντική αντιφλεγμονώδη προστασία και αντιοξειδωτικά οφέλη για την υγεία.

Η μέτρια πιπεριά παρέχει το7% της συνολικής πρόσληψης βιταμίνης C της οποίας η περιεκτικότητα αυξάνεται με την ωρίμανση του λαχανικού.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή κατά το μαγείρεμα, καθώς η αυξημένη θερμότητα μπορεί να καταστρέψει ορισμένα από τα θρεπτικά της συστατικά, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνεται σε ωμή μορφή ή να μαγειρεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία και για μικρό χρονικό διάστημα.

neadiatrofis

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top