Δροσιστικό γλύκισμα για τις καλοκαιρινές ημέρες
Υλικά
για 4-6 άτομα
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1 ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα
• 250 γραμμάρια μπανάνες
• χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
• Λιώστε σε πουρέ τις μπανάνες με τον χυμό λεμόνι.
• Ετοιμάζετε μέτριο σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά περίπου και το αφήνετε να κρυώσει.
• Προσθέτετε στον πουρέ μπανάνας το σιρόπι .
• Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή.
• Διαφορετικά σε μεταλλικό σκεύος και στην κατάψυξη ανακατεύοντας 4 φορές ανά 45 λεπτά.
• Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει , προσθέτετε τη μαρέγκα και το αφήνετε σε παγωτομηχανή η σε μεταλλικό σκεύος μέχρι να πήξει εντελώς.
• Σερβίρετε το σορμπέ μπανάνας σε ποτήρια κ το γαρνίρετε με φέτες μπανάνας και κερασάκια γκλασέ.
για 4-6 άτομα
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1 ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα
• 250 γραμμάρια μπανάνες
• χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
• Λιώστε σε πουρέ τις μπανάνες με τον χυμό λεμόνι.
• Ετοιμάζετε μέτριο σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά περίπου και το αφήνετε να κρυώσει.
• Προσθέτετε στον πουρέ μπανάνας το σιρόπι .
• Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή.
• Διαφορετικά σε μεταλλικό σκεύος και στην κατάψυξη ανακατεύοντας 4 φορές ανά 45 λεπτά.
• Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει , προσθέτετε τη μαρέγκα και το αφήνετε σε παγωτομηχανή η σε μεταλλικό σκεύος μέχρι να πήξει εντελώς.
• Σερβίρετε το σορμπέ μπανάνας σε ποτήρια κ το γαρνίρετε με φέτες μπανάνας και κερασάκια γκλασέ.
sidagi


Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.