Σπιτικές τυρόπιτες κουρού, αξεπέραστες!
Υλικά
•1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•250 γρ. μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο
•1 κεσεδάκι γιαούρτι
•1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
•1/2 κ. γλυκού αλάτι
•500 γρ. φέτα για την γέμιση
•1 κρόκο αβγού με 2-3 κ. σούπας γάλα για επάλειψη
•Σουσάμι
Εκτέλεση
cookeatup•1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•250 γρ. μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο
•1 κεσεδάκι γιαούρτι
•1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
•1/2 κ. γλυκού αλάτι
•500 γρ. φέτα για την γέμιση
•1 κρόκο αβγού με 2-3 κ. σούπας γάλα για επάλειψη
•Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε την μαργαρίνη ή το καλαμποκέλαιο με το γιαούρτι, την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Ανοίγουμε την ζύμη και κόβουμε κύκλους με διάμετρο 15 εκατοστών.
- Γεμίζουμε με φέτα τριμμένη.
- Κλείνουμε τις τυρόπιτες γύρω γύρω είτε γυρίζοντας το ζυμάρι σαν κόθρο, είτε απλά πατώντας το μ΄ένα πηρούνι.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε τον κρόκο με το γάλα και τις αλείφουμε.
- Ρίχνουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά.


Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.