Πίτα με διάφορα τυριά και μυρωδικά, σε μια πολύ εύκολη και γρήγορη εκτέλεση…
Υλικά
• Γιαούρτι 3 κουταλιές σούπας γεμάτες
• Τυριά διάφορα 600 γρ (κασσέρι, κεφαλογραβιέρα, ανθότυρο)
• Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 2 φλιτζάνια του τσαγιού
• Αυγά 4 τεμ
• Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
• Μαργαρίνη 1 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένη
• Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
• Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
• Κρεμμυδάκι φρέσκο 1 τεμ ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
• Γιαούρτι 3 κουταλιές σούπας γεμάτες
• Τυριά διάφορα 600 γρ (κασσέρι, κεφαλογραβιέρα, ανθότυρο)
• Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 2 φλιτζάνια του τσαγιού
• Αυγά 4 τεμ
• Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
• Μαργαρίνη 1 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένη
• Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
• Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
• Κρεμμυδάκι φρέσκο 1 τεμ ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι μας.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, το αλεύρι λίγο -λίγο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι ελάχιστο, πιπέρι, δυόσμο, μαϊντανό και κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
- Λιώνουμε την μαργαρίνη (ή βούτυρο) όχι όμως να κάψει και την αδειάζουμε σε ένα ταψί στρογγυλό ή τετράγωνο.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα και με ένα κουτάλι ή σπάτουλα το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού (με την λιωμένη μαργαρίνη που αδειάσαμε στο ταψί μαλακώνει και απλώνεται πιο εύκολα).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 (ανάλογα με τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει.
- Κλείνουμε τον φούρνο και σερβίρουμε.
chefoulis
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.