το αλμυρό μας καταΐφι
Υλικά
chefoulis- Καταϊφι 600 γρ
- Κεφαλογραβιέρα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
- Ροκφόρ 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
- Κεφαλοτύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
- Μετσοβόνε καπνιστό 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
- Μοτσαρέλα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
- Τυρί γκούντα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
- Γάλα 4 -5 φλιτζάνια του τσαγιού
- Αυγά 4 τεμ
- Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος
- Βούτυρο ή μαργαρίνη 3 κουταλιές της σούπας
- Ανοίγουμε με τα χέρια μας το καταϊφι, το ξύνουμε και το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
- Βάζουμε τα τυριά όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τριμμένο δυόσμο.
- Αλείφουμε ένα ταψί στρογγυλό με το βούτυρο και στρώνουμε το μισό καταϊφι.
- Αδειάζουμε επάνω στο καταϊφι το μείγμα τυριών.
- Σκεπάζουμε με το άλλο μισό καταϊφι.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα,το πιπέρι και περιχύνουμε το καταϊφι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο μας για 40 λεπτά .
- Το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.