Λαχταριστό και καλοκαιρινό φαγητό για όλη την οικογένεια
Υλικά
Για 4-6 άτομα
sidagiΓια 4-6 άτομα
- 20-25 Κολοκυθοανθούς
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- μαϊντανό
- βασιλικό
- δυόσμο ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
- Ζεστό νερό
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τα 2/3 από το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι, σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
- Στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς.
- Προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να ελαττωθεί το νερό στο ελάχιστο.
- Προσθέτετε αλατοπίπερο και τα αρωματικά, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
- Γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς από 1 κουταλιά της σούπας με το ρύζι (μη γεμίζετε παραπάνω τους κολοκυθοανθούς διότι θα φουσκώσουν κατά το μαγείρεμα).
- Στη συνέχεια ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και κλείνετε τους ανθούς στρίβοντας τους.
- Τοποθετήστε τους μέσα στην κατσαρόλα κοντά τον έναν στον άλλο.
- Προσθέστε το ζεστό νερό μέχρι να τους καλύψει και τέλος τους σκεπάζετε με ένα βαρύ πιάτο.
- Τους βάζετε σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.