Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά

0

Λαχταριστό και μυρωδάτο πιάτο με ανατολίτικο άρωμα για το μεσημεριανό σας

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 3-4 μεγάλα κεφάλια κρεμμύδι
  • νερό μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
Για τη γέμιση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες πριαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 8-10 κουταλιές της σούπας ρύζι
  • 2-3 ματσάκια μαϊντανό , ψιλοκομμένο
  • 2 - 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια με νερό και ξίδι μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  2. Όταν κρυώσουν κόβουμε το καπάκι τους και με προσοχή αφαιρούμε ένα - ένα τα φύλλα από κάθε κρεμμύδι.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζουμε τον κιμά και αμέσως προσθέτουμε τη ντομάτα, το ρύζι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, το αλάτι, το ζωμό, μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  4. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή 25 λεπτά αφού έχουμε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.
sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top