Τάρτα με τρία τυριά και άνηθο

0

Μια τάρτα για όλες τις ώρες που συνδυάζει μοναδικά τις γεύσεις τριών τυριών

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού εμπορίου
  • 4 φλιτζάνια τριμμένο λευκό τυρί
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο αγελαδινό τυρί με λίγα λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλκοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο, ένα ρηχό ορθογώνιο ταψί (διαστάσεων περίπου 20x30 εκατοστά).
  2. Ανοίγουμε το φύλλο κουρού, το απλώνουμε στο ταψί και πιέζουμε με τα χέρια μας για να καλύψουμε τα τοιχώματα.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε το λευκό τυρί, το αγελαδινό τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  5. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  7. Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
  8. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο κίτρινο τυρί.
  9. Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
  10. Όταν τη βγάλουμε, θα την αφήσουμε λίγα λεπτά, να κρυώσει και μετά θα την κόψουμε σε κομμάτια και θα τη σερβίρουμε.
sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top