Μια συνταγή με τις πιο υγιεινές γεύσεις.
Ένας σπιτικός πελτές δε μοιάζει σε καμία περίπτωση με τον συσκευασμένο. Ο σπιτικός πελτές, ακριβώς γιατί τον φτιάχνεις εσύ με δικά σου υλικά, είναι ανώτερος σε γεύση και σε μυρωδιά.
Υλικά:
1.Βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει.
2.Παράλληλα γεμίζεις το νεροχύτη με κρύο νερό βρύσης.
3.Όταν αρχίσει να βράζει το νερό βουτάς τις ντομάτες για 1 λεπτό και στη συνέχεια τις βγάζεις και τις βουτάς στο κρύο νερό του νεροχύτη.
4.Χαράζεις τις ντομάτες με το μαχαίρι και τις ξεφλουδίζεις.
5.Τις κόβεις στη μέση και πετάς το κοτσάνι (και τα σπόρια).
6.Τις ρίχνεις μέσα στο μπλέντερ για να λιώσουν.
7.Βάζεις τον πολτό σε κατσαρόλα για να βράσει μαζί με αλάτι, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
8.Όταν ήταν ακόμα ζεστός ο πελτές, τον βάζεις σε βαζάκι και από πάνω ελαιόλαδο. Το κλείνεις, το βάζεις ανάποδα και το αποθηκεύεις.
Υλικά:
- 1 ½ κιλό ώριμες ντομάτες
- 1/2 κ. σούπας αλάτι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1.Βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει.
2.Παράλληλα γεμίζεις το νεροχύτη με κρύο νερό βρύσης.
3.Όταν αρχίσει να βράζει το νερό βουτάς τις ντομάτες για 1 λεπτό και στη συνέχεια τις βγάζεις και τις βουτάς στο κρύο νερό του νεροχύτη.
4.Χαράζεις τις ντομάτες με το μαχαίρι και τις ξεφλουδίζεις.
5.Τις κόβεις στη μέση και πετάς το κοτσάνι (και τα σπόρια).
6.Τις ρίχνεις μέσα στο μπλέντερ για να λιώσουν.
7.Βάζεις τον πολτό σε κατσαρόλα για να βράσει μαζί με αλάτι, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
8.Όταν ήταν ακόμα ζεστός ο πελτές, τον βάζεις σε βαζάκι και από πάνω ελαιόλαδο. Το κλείνεις, το βάζεις ανάποδα και το αποθηκεύεις.
Faysbook
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.