Μπάμιες τηγανιτές

0

Μια πρωτότυπη συνταγή όλο... γεύση

Υλικά
  • Μπάμιες 300 γρ καθαρισμένες φρέσκες η κατεψυγμένες
  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1/2 ποτήρι
  • Μπύρα 1/2 κουτί
  • Ταμπάσκο 2 - 3 σταγόνες
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι
  • Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για την σος γιαουρτιού
  • Γιαούρτι 250 γρ
  • Σκόρδο 1 -2 σκελίδες λιωμένες
  • Πάπρικα 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Δυόσμος λίγο ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες κυκλικά ,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφήνουμε να πάρουν 1 – 2 βράσεις , τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι, την κέτσαπ,το ταμπάσκο και σταδιακά την μπύρα μέχρι να έχουμε έναν χυλό ούτε αραιό ούτε πολύ πηχτό, ίσα να στέκεται πάνω στις μπάμιες (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλη μπύρα αυτό το βλέπουμε στην πράξη).
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την σος, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τηγανίσουμε τις μπάμιες.
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, βουτάμε τις μπάμιες στο κουρκούτι που φτιάξαμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστές συνοδεύοντας με την σος γιαουρτιού.
chefoulis
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top