Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

0

Χορταστικός, πλούσιος κορμός σοκολάτας με μπισκότο και κομματάκια από ξηρούς καρπούς

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα φυστίκια
  • 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.
  4. Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα φυστίκια και τα καβουρδίζουμε και τα χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι.
  7. Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα.
  8. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύω για λίγο με τη σπάτουλα.
  9. Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2- 3 ώρες.
  10. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη.
sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top