Χορταστικός, πλούσιος κορμός σοκολάτας με μπισκότο και κομματάκια από ξηρούς καρπούς
Υλικά
Για 4-6 άτομα
sidagiΓια 4-6 άτομα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 2 αβγά
- 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα φυστίκια
- 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.
- Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα φυστίκια και τα καβουρδίζουμε και τα χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι.
- Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύω για λίγο με τη σπάτουλα.
- Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2- 3 ώρες.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.