Χορταστικός, πλούσιος κορμός σοκολάτας με μπισκότο και κομματάκια από ξηρούς καρπούς
Υλικά
Για 4-6 άτομα
sidagiΓια 4-6 άτομα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
 - 2 αβγά
 - 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
 - 100 γραμμάρια κουβερτούρα
 - 1 σφηνάκι κονιάκ
 - 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
 - 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
 - 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα φυστίκια
 - 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας ψιλοκομμένα
 - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
 - 250 γραμμάρια βούτυρο
 
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
 - Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά.
 - Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.
 - Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.
 - Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε.
 - Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα φυστίκια και τα καβουρδίζουμε και τα χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι.
 - Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα.
 - Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύω για λίγο με τη σπάτουλα.
 - Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2- 3 ώρες.
 - Σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη.
 


Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.