Το πιο εύκολο τυροπιτάκι ever!!

0

δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεχνική

Το συγκεκριμένο τυροπιτάκι χαρακτηρίζεται "πανευκολάκι" για δυό λόγους : πρώτον, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι έχεις όλα τα υλικά σπίτι σου τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε και , δεύτερον, δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεχνική, ούτε δίπλωμα , ούτε άνοιγμα φύλου, ούτε ζύγισμα, η γεύση του δε είναι θεϊκή!!

Υλικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
  • 1 κεσεδάκι νόστιμο τυρί (κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, μετσοβόνε)
  • 3 αυγά
  • 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • δενδρολίβανο ή θυμάρι ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο μέσα στο μίγμα και σουσάμι ή μαυροκούκι.
Εκτέλεση

Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζύ με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μιά αφράτη ζύμη.
Την αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο.
Πλάθεις ανάμεσα στις παλάμες σου σε μικρά οβάλ ή στρογγυλά τυροπιτάκια.
Βάζεις χαρτί ψησίματος στις δύο σχάρες του φούρνου και ακουμπάς τα τυροπιτάκια εκεί με μία απόσταση 2-3 εκατοστά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.
Τα πασπαλίζεις με το σουσάμι ή το μαυροκούκι ή και τα δύο.
Ψήνεις με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

twominutesangie
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top