Θεϊκό σουφλέ σοκολάτας!

0

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε αυτό το γλυκό!!!

Υλικά

•250 γρ. Βούτυρο
•250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
•6 αβγά
•1 βανίλια
•1.1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ( 270 γρ. )
•3 κσ. αλεύρι ( που φουσκώνει μόνο του )

Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200° Κελσίου ( πάνω-κάτω )
• Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν .
• Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την βανίλια για περίπου 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε την ζάχαρη στα αβγά και χτυπάμε για άλλα 4-5 λεπτά.
• Περιχύνουμε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας στο μίξερ και μόλις ενωθούν τα υλικά μας προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για άλλο λίγο.
• Βουτυρώνουμε το ειδικό σκεύος για σουφλέ ( ή ένα πυρίμαχο σκεύος ) και βάζουμε τα 3/4 του μείγματος στο σκεύος.
• Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει, κάνουμε και ένα τεστ με το καλαμάκι ( βάζουμε στο κέντρο του σουφλέ ένα ξύλινο καλαμάκι και εάν βγει καθαρό έχει ψηθεί ). Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί και περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα .
• Ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρουστά από πάνω ( το τελευταίο μείγμα που προσθέσαμε δεν θέλουμε να ψηθεί, απλώς να ζεσταθεί ).

Food Tip: Eάν μας αρέσει το σουφλέ μας να είναι πολύ υγρό ψήνουμε την μισή ποσότητα για 20-25 λεπτά και προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα και το ψήνουμε για άλλα 7-10 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια ξερή κρούστα από πάνω.

instyle
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top