Πεντανόστιμος μπακαλιάρος μπουρδέτο!

0

Ας δούμε μία εύκολη και νόστιμη συνταγή

Υλικά
  • 1.200 γρ. μπακαλιάρος παστός
  • 450 γρ. πατάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
  • 4-5 σκ. σκόρδο, σε φετάκια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή ή πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον έχουμε βάλει σε νερό να ξαλμυρίσει.
Τον αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4'.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τα πιπέρια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά 2'-3', μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε 1' με σπάτουλα να διαλυθεί.
Ρίχνουμε τις πατάτες και νερό να τις μισοσκεπάσει, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 15'.
Βάζουμε τότε τα κομμάτια του ψαριού επάνω στις πατάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με μερικές κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας και μαύρο πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 30' περίπου, μέχρι να μαλακώσει, να πιει το νερό και να μείνει με τη σκούρα σάλτσα του.

athinorama
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top