Your face sounds familiar: Είσαι ότι πρέπει για τις εκλογές!

0

Η ShowBiz στην πολιτική: Ποιοι επώνυμοι κατεβαίνουν υποψήφιοι και που

Της Άννας Σταματιάδου

«Το ψηφοδέλτιο μου έπεσε από τα χέρια.... όχι δεν γίνεται δεν είναι δυνατόν... τόσοι celebrities να τάζουν τον ουρανό με τα αστέρια στον..... ελληνικό λαό». Φταίει η ριμάδα η κρίση που μείωσε κατακόρυφα το γαρύφαλλο, τα gala και τα σίριαλ στην tv ή μήπως ο κόσμος βαρέθηκε να βλέπει αντιτηλεοπτικές μούρες που δεν κάνουν ούτε για το Just the two of us, ούτε για το σόου της Μπεκατώρου!

Δεν ξέρω αν είναι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος ή ανάγκη για νέα πρόσωπα που κάνει τα κομματικά επιτελεία να στρέφονται στην…. «χρυσόσκονη», το μόνο σίγουρο είναι ότι κάπου εκεί ανάμεσα στις συζητήσεις για την ... σούβλα, τα πασχαλινά γλέντια και τις λαμπάδες, υπάρχει και το κουτσομπολιό για τους επωνύμους που αφήνουν μικρόφωνα, στούντιο, πασαρέλες και πλατό για να ασχοληθούν λέει με το κοινό καλό!

Το θέμα «ηθοποιός και πολιτική» άλλωστε δεν είναι κάτι καινούργιο! Πρώτη διδάξασα του είδους ήταν η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, η οποία έχοντας στο βιογραφικό της σημαντικές ερμηνείες, διακρίσεις και συνεργασίες, εξελέγη λίγα χρόνια μετά την πτώση της Χούντας και συγκεκριμένα το 1977 με το ΠΑΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) βουλευτής στην Β Πειραιά….. Περίπου 37 χρόνια σε ένα ομολογουμένως διαφορετικό πολιτικό-οικονομικό και πολιτισμικό σκηνικό θεατρίνοι και τραγουδιστάδες κατεβαίνουν από το σανίδι και τις πίστες αντίστοιχα και  ανεβαίνουν σε βουνά, ραχούλες και χωριά για να μοιράσουν αυτόγραφα και.. ψηφοδέλτια!

Η προεκλογική περίοδος θυμίζει το «Mad walk» χωρίς την Συνατσάκη και τον Γεωργαντά, είναι πλούσια σε... θέαμα, καθώς όποιον συνδυασμό, όποιον πολιτικό σχηματισμό και αν «σηκώσεις», όλο και κάποιον παρουσιαστή ή μοντέλο, θα βρεις!

Το πρώτο «μπαμ» έγινε με τον κύριο «κάτσε κάτω μωρή κουλή», δηλαδή με τον γνωστό μάνατζερ-παρουσιαστή Ηλία Ψινάκη, ο οποίος αποφάσισε να διεκδικήσει με... «αίμα, δάκρυα και ιδρώτα» την δημαρχία στον Μαραθώνα.

Και δεν είναι ο μόνος διάσημος που θέλει κάποια μέρα να τον φωνάξει ο λαός κυρ Δήμαρχο! Το' πε, το' πε ο Παπαγάλος πως ο Λεπά κατά κόσμον Λευτέρης Πανταζής δεσμεύεται να απογειώσει στον "έβδομο... ουρανό" τους κατοίκους Bάρης - Bούλας - Bουλιαγμένης αν τον βγάλουν ΔΗΜΑΡΧΟ!

Χωρίς την Ερατώ, με μάτια αναμμένα και με λόγια ανήμερα υπόσχεται να καταργήσει για την Στυλίδα σταθμούς και σύνορα ο Απόστολος Γκλέτσος για δεύτερη 4ετία! Εκτός από τον τηλεοπτικό Αντώνη από τους Ψίθυρους Καρδιάς, ιδιαίτερα αγαπητός στους μαχαλάδες, τους μπαλαμούς και τους ρομα είναι και ο μοναδικός Μάκης Χριστοδουλόπουλος, που αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη έκπληξη των ευρωψηφοδελτίων! Ο γνωστός καλλιτέχνης δεν κοιμάται τώρα πια τα βράδια, σβήνει στο ουίσκι του ….. μνημονίου τα σημάδια και φιλοδοξεί να μπει στην ευρωβουλή με την Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό του Πολύδωρα.

Και στον ΣΥΡΙΖΑ ξημεροβραδιάζονται στο ακουστικό εξαιτίας του αλ-τσαντιριώτη Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος δεν τους έχει απαντήσει ακόμη αν θα διεκδικήσει ή όχι μια θέση στο ευρωκοινοβουλίου.

«Να' χανε οι καρδιές α-μπάρες» θα τραγουδήσει «στο ΠΟΤΑΜΙ» και ο Κίτσος της Τασούλας με έναν διαφορετικό σκοπό! Ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός θέλει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ευρωκοινοβούλιο!

Γέλιο και λύσεις στους Έλληνες υπόσχεται και ο Παύλος Κοντογιαννίδης που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος Έλληνας υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο!

Στον ίδιο (πολιτικό) δρόμο και ο Παύλος Xαϊκάλης! Αν και ο Σάκης Μπουλάς συνήθιζε να τον αποκαλεί υπουργό, ο ίδιος αποφάσισε να αφήσει πίσω την Βουλή και το Μεζεδοπωλείο για να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής με το κόμμα του Πάνου Καμμένου!

Ο Στάθης με το σλόγκαν «θα πεθάνεις σκουλήκι» και ο αδερφός του ο Νάκος λένε…… «Καλημέρα Ζωή» στην πολιτική. Ο Γιώργος Βασιλείου θέλει από αστυνομικός να γίνει δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και ο κ. Θάνος Καλιώρας κατεβαίνει υποψήφιος στην περιφέρεια με το Γιάννη Σγουρό. Δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νεμέας και η Ειρήνη Βελιμαχίτη που είχε γίνει γνωστή χάρη στον Φώσκολο, ενώ από την "Λάμψη" κατεβαίνει υποψήφια δήμαρχος Τρίπολης με τον ΣYPIZA η ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη.

Αν και κάποτε της είχε βγει η φήμη "της ...χωριάτισσας που γουστάρει ο Κωστάκης", η Βάνα Μπάρμπα ήταν αγρότισσα μόνο στα σίριαλ, αφού στο real life ζει και εργάζεται στην πρωτεύουσα. Μάλιστα η γνωστή ηθοποιός δίνει αυτόν τον καιρό την δική της μάχη «στήθος με στήθος» στον Δήμο Γλυφάδας με το συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου. Για τον ίδιο Δήμο  όμως στο πλευρό του Κ.Κόκκορη αγωνίζεται και η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη.

Σε έναν άλλο πιο «λαϊκό» Δήμο της Αθήνας, στο Χαϊδάρι συναντάμε τον Τάσο από τους "Χάι Ρόκ", τον φιλόλογο που έγινε και υδραυλικός για τα προς το ζην ! Ο κύριος Χαλκιάς φιλοδοξεί να γίνει και ….Δήμαρχος!

Για την Βάσια Τριφύλλη, η ενασχόληση με τα κοινά δεν αποτελεί πλέον ένα «Ραντεβού στα Τυφλά». H γνωστή ηθοποιός και πρώην παρουσιάστρια,που έχει περάσει σχεδόν, από όλα τα κόμματα της Bουλής, φαίνεται πως έχει βρει «καταφύγιο» στο στρατόπεδο του Νικήτα Κακλαμάνη και δηλώνει αποφασισμένη να πολεμήσει στο πλευρό του. Στον ίδιο συνδυασμό βρίσκουμε και την ηθοποιό Άννα Φόνσου.

Τι και αν πήγε στο Χόλυγουντ... τι και αν έζησε για χρόνια στην Γερμανία, για τον Κώστα Σόμμερ πραγματική αξία έχει μόνο η πατρίδα! «Άλιμο λέει και ….κλαίει», για αυτό και δέχτηκε να στηρίξει τον φίλο του N.Tσαμπαρλή, που κατεβαίνει για Δήμαρχος! Κάτι τρέχει όμως στις εκλογές και με τον Ρένο Χαραλαμπίδη! Ο «κύριος Θανάσης»  εγκατέλειψε την Ματσούκα και βαδίζει ….. πλέον στο πλευρό του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τον Δήμο Αθήνας.

Μαζί με τον Άρη τάσσεται και άλλη (πρώην) βέβαια  σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου! Μετά την γαλανομάτα μάγισσα του ΠΑΣΟΚ Α.Γκερέκου, στις κάλπες με τη ΝΔ μπαίνει και η «ξανθή αγαπημένη παναγιά», Τζούλια Παπαδημητρίου.

Πιο βόρεια και συγκεκριμένα στην Κηφισιά, η νησιώτισσα Στέλλα Κονιτοπούλου μιλά και τραγουδά για…. σφάλματα και πέλαγα, διεκδικώντας μια θέση στο Δήμο της περιοχής. Και μια που λέμε για νησιά, για ακόμη μια φορά θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η γνωστή ηθοποιός και πρώην βουλευτής με το KKE Λίλα Kαφαντάρη.

Πίσω στην ξηρά, «είστε τα ταίρι-α μου» στους κατοίκους του Δήμου Καλλιθέας η γνωστή κωμικός Σοφία Βογιατζάκη, μπας και τους πείσει να την ψηφίσουν για….. σύμβουλο!

Δημοτικοί σύμβουλοί θέλουν να γίνουν και οι τραγουδιστές Γ.Λιανός και Σ.Διονυσίου στον Δήμο Σαρωνικού και Βύρωνα αντίστοιχα.

Με μπόλικο μέλι υπόσχεται να "γλυκάνει" την Φιλαδέλφεια ο ειδήμων στις μελισσούλες και τα μελισσακια Κώστας Μπίγαλης αν του δώσουν μια θέση στο Δ.Σ

Εκτός από τον Μπίγαλη, «μέλι στάζουν» στην προεκλογική πασαρέλα και δύο πρώην μοντέλα που μεσουράνησαν τη δεκαετία του 90 και του 2000 με την ομορφιά τους. Νόνη Δούνια και Ισαβέλλα Δάρρα, άφησαν τα 20ποντα και πήραν σβάρνα με….. αθλητικά τις γειτονιές του Πειραιά και του Βύρωνα αντίστοιχα, με τους συνδυασμούς του κ.Μιχαλολιάκου και του κ Κόνσουλα αντίστοιχα.

Στο «τρέξιμο» και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Θ.Ζαγοράκης, ο οποίος αφού κατέκτησε το «Euro» του ποδοσφαίρου, μπαίνει στο γήπεδο του «ευρώ» της …… οικονομίας, όπως και οι δημοσιογράφοι Μ.Σπυράκη και Ν.Ράγιου, διεκδικώντας όλοι τους μια θέση στις Βρυξέλλες.

Και αν νομίζετε πως τελειώσαμε με τους celebrities, κοιτάξτε πρώτα το ψηφοδέλτιο στην περιοχή σας … όλο και κάποιος ομορφάντρας Κίτσος που του χουν πει «your face sounds familiar» με αυτόν στην διαφήμιση θα ζητήσει την ψήφο σας!

star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top