Τετράφυλλο Τριφύλλι: Οι Νεράιδες η Παράδοση και η Πρόληψη

0

...συνδέθηκε από πολλούς λαούς

Η τύχη που ακολουθεί όποιον ανακαλύπτει ένα τετράφυλλο τριφύλλι, αποτελεί παράδοση- πρόληψη που συναντάται σε πολλούς λαούς.

Πρώτοι φαίνεται να χρησιμοποίησαν τα τετράφυλλα τριφύλια οι Κέλτες, οι οποίοι έφτιαχναν με αυτά φυλαχτά και τους απέδιδαν την "δύναμη" να κρατούν τα κακά πνεύματα μακριά από όποιον τα φορούσε.

Για τους Κέλτες, όλα τα είδη των τριφυλλιών είχαν μαγικές ιδιότητες που τους βοηθούσαν να ελκύουν νεράϊδες και ξωτικά. Το τετράφυλλο τριφύλλι είχε την πιο ισχυρή δύναμη, αφού κατά την παράδοση μπορούσε να "τραβήξει" μόνο τις καλές νεράιδες και να εξαναγκάσει κάθε κακόβουλο ξωτικό σε φυγή.

Στην χρήση των τετράφυλλων τριφυλλιών ως φυλαχτών, κατέφευγαν οι Δρυίδες, οι οποίοι αποτελούσαν την ανώτερη πνευματική τάξη των Κελτών. Από αυτούς πήρε το όνομά της και η θρησκεία των Κελτών γνωστή ως Δρυιδισμός.

Ο βασικός τους ρόλος ήταν εκείνος του ιερέα, αφού οι Κέλτες θεωρούσαν πως ο κάθε Δρυίδης της φυλής μπορούσε να επικοινωνεί με τους Θεούς. Με γνώσεις φιλοσοφίας, μαθηματικών, αστρονομίας αλλά και ιατρικής, οι Δρυίδες κατείχαν επίσης τη θέση του "θεραπευτή".

Οι Δρυίδες παρέδωσαν το τριφύλλι στην Νεράιδα της τύχης με την υπόσχεση να το τιμάει και να το προστατεύει για το υπόλοιπο της αιώνιας ζωής της...

για την τιμή που της έκανα οι Δρυίδες ΄΄βάφτισε΄΄ τα τέσσερα φύλλα του τριφυλλιού και είπε τα ακόλουθα λόγια….

Το ένα φύλλο είναι για την ΠΙΣΤΗ...
Το δεύτερο για την ΕΛΠΙΔΑ...
Το τρίτο συμβολίζει την ΑΓΑΠΗ...
Και το τέταρτο κράτα το για "ΓΟΥΡΙ"!


Το έκανε σπάνιο φυτό μιας και οι μάγισσες το χρησιμοποιούσαν για τα μαγικά ερωτικά τους φίλτρα…

Οι τελετές του γίνονταν πάντα κοντά στη φύση με την χρησιμοποίηση φυτών και βοτάνων ως συμβόλων. Στα πλαίσια αυτά το τετράφυλλο τριφύλλι, ήταν σύμβολο μεγάλης τύχης, ενώ παράλληλα το το πράσινο χρώμα του ήταν συνδιασμένο με την ελπίδα.

Στην πορεία των χρόνων, το σχήμα του "τυχερού" τριφυλλιού συνδέθηκε από πολλούς λαούς με εκείνο του σταυρού και σε συνδιασμό με το γεγονός ότι τα τετράφυλλα είναι σπανιότερα από τα τρίφυλλα, εξασφάλισαν στο μικρό φυτό την διαχρονική "μυστηριώδη" δύναμή του που χαρίζει από γούρι μέχρι προστασία από το μάτιασμα!

Το 2010 επισήμονες αναφέρουν ότι βρήκαν το γονίδιο που μετατρέπει το απλό τριφύλλι σε τετράφυλλο. Ήταν δύσκολη η μέχρι τώρα ανακάλυψη όμως σύγχρονες τεχνικές το έκαναν εφικτό.

Αν ψάχνετε το τετράφυλλο τριφύλλι πρέπει να επικαλεστείτε την Νεράιδα της τύχης να σας βοηθήσει..... να το βρείτε…ή τους επιστήμονες...για το μέλλον προβλέπεται τυχερό...για όλους μας!

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top