Τα παιδιά που γεννιούνται χειμώνα!

0

7 πράγματα που δεν ξέραμε...

1.Τα μωρά του χειμώνα συνήθως προέρχονται από λιγότερο προνομιούχες κοινωνικά οικογένειες
Σύμφωνα με στατιστική έρευνα που πραγματοποίησαν οικονομολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Notre Dame (συγκρίνοντας στοιχεία των πιστοποιητικών γεννήσεως από το 1989-2001), το ποσοστό των παιδιών που γεννιούνται από ανύπαντρες μητέρες, έφηβες μητέρες, και μητέρες που δεν είχαν ολοκληρώσει το γυμνάσιο κορυφώνεται τον Ιανουάριο κάθε έτους.

2. Τα παιδιά του χειμώνα είναι πιο υγιή
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τα παιδιά που γεννήθηκαν τους χειμερινούς μήνες γίνονται πιο δυνατά από τα υπόλοιπα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι οι μητέρες τους διανύουν το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης τους κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες και έτσι τρέφονται καλύτερα, αφού τότε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά περιέχουν περισσότερες βιταμίνες.

3. Τα παιδιά του χειμώνα έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Princeton εξετάζοντας τα δεδομένα του Ευρωπαικού Προγράμματος Γεννητικότητας Vital Statistics Natality τα μωρά που γεννιούνται κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουν 10% περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα. Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου φαίνεται πως είναι η γρίπη που το χειμώνα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της!

4. Τα παιδιά του χειμώνα έχουν καλύτερη όραση
Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, το γεγονός ότι δεν εκτίθενται κατά τη νεογνική ηλικία στο έντονο ηλιακό φως έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να έχουν καλύτερη όραση και λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αργότερα στη ζωή τους μυωπία.

5. Τα παιδιά του χειμώνα είναι πιο ευάλωτα σε τροφικές αλλεργίες
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό α Annals of Allergy, αυτό πιθανώς συμβαίνει επειδή συχνά παρουσιάζουν έλλειψη της βιταμίνης D, η οποία συντίθεται με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας.

6. Τα παιδιά του χειμώνα είναι μεγαλύτερα από τα παιδιά που γεννιούνται καλοκαίρι
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά τους χειμερινούς μήνες τείνουν να είναι πιο βαριά, πιο ψηλά και με μεγαλύτερη περίμετρο κεφαλιού από τους συνομηλίκους τους.

7. Τα παιδιά του χειμώνα είναι πιο ήρεμα
Όπως μας πληροφορούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Queensland που πραγματοποίησαν έρευνα σχετική με τη συμπεριφορά των νηπίων κατέληξαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν χειμώνα έχουν λιγότερα νεύρα και είναι σαφώς πιο υπάκουα από τους συνομήλικους τους που γεννήθηκαν καλοκαίρι

filenades
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top