Σιδέρωμα και άλλες 19 αιτίες οικογενειακού τσακωμού

0

Πώς να πάρεις τα πράγματα ομαλά...

Όταν γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών προϊόντων για το νοικοκυριό εισάγει στην αγορά την πρώτη συσκευή σιδερώματος για άντρες (Iron Man – Philips), προκύπτει και μια δημοσκόπηση. Τη δημοσκόπηση έκανε η Philips στην Αγγλία (ανάμεσα σε 2.000 άντρες και γυναίκες) σχετικά με τις συνηθέστερες αιτίες που σπέρνουν καθημερινά τη γκρίνια και τη διχόνοια στα ζευγάρια.

Η λίστα δεν περιλαμβάνει κάτι άγνωστο, απλώς κατατάσσει τις αφορμές τσακωμού ανάλογα με την βαρύτητά τους. Σύμφωνα με τον Andrew Martin, συγγραφέα του βιβλίου «Πώς να πάρεις τα πράγματα ομαλά: Οδηγός σιδερώματος, ξεσκονίσματος και άλλων οικιακών τεχνών για άντρες» («How to get things really flat: A Man’s Guide to Ironing, Dusting and Other Household Arts«), αν οι άντρες σιδέρωναν περισσότερο, οι καυγάδες θα ήταν λιγότεροι.

Η λίστα του καυγά

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι άντρες προσφέρουν μόλις 38 λεπτά από τον καθημερινό τους χρόνο για τον καθαρισμό του σπιτιού, ενώ οι γυναίκες τουλάχιστον μιάμιση ώρα, αφιερώνοντας περισσότερη από μια ώρα εβδομαδιαίως στο σιδέρωμα. Οι άντρες πάντως φαίνεται ότι υποχωρούν πιο εύκολα, βοηθώντας στην αποκατάσταση της ειρήνης, ενώ οι γυναίκες πεισμώνουν. Όπως αποδείχτηκε, 4 στις 10 γυναίκες αναγκάζονται να βάλουν τις φωνές για να βρουν το δίκιο τους, ενώ το 70% διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με τον σύζυγο για τουλάχιστον μια ώρα μετά τον καυγά. Ιδού λοιπόν η λίστα με τις συνηθέστερες αιτίες οικογενειακής έριδας, σύμφωνα με τις απαντήσεις των Βρετανών:

1. Οικονομικά θέματα.

2. Μοίρασμα οικιακών εργασιών (πλύσιμο, σιδέρωμα, καθαρισμός σπιτιού).

3. Οικογενειακά θέματα (συνήθως σχετικά με πεθερές…).

4. Ζητήματα αλκοόλ (ένα ποτηράκι παραπάνω…).

5. Ισχυρή μνήμη και των δύο (όταν το κρατούν μανιάτικο).

6. Θέματα παιδιών.

7. Λάντζα μετά το βραδινό φαγητό.

8. Επιλογή προγράμματος στην τηλεόραση.

9. Αργοπορία στην ετοιμασία (γυναικείο προσόν, συνήθως).

10. Προβλήματα από τον φιλικό κύκλο.

11. Αναίτια αναμμένα φώτα μέσα στο σπίτι (κακές συνήθειες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος).

12. Βρεγμένες πετσέτες επάνω στο κρεβάτι ή ριγμένες στο πάτωμα.

13. Βρομιές στην τουαλέτα.

14. Αδιαφορία για τη φροντίδα των φυτών.

15. Παραφουσκωμένες σακούλες σκουπιδιών.

16. Μη αντικατάσταση του ρολού τουαλέτας.

17. Το… πασίγνωστο όρθιο καπάκι της τουαλέτας.

18. Αδιαφορία για τον καθαρισμό των κατοικιδίων.

19. Τρίχες στην τρύπα του νιπτήρα.

20. Διαφωνία για το ποιος αλλάζει τα σεντόνια.

Το αντρικό σίδερο κάνει θραύση

Πολλοί θα αναρωτηθούν αν σημειώθηκε… συνωστισμός για την αγορά του οικιακού βοηθήματος που κάθε άντρας ονειρευόταν χρόνια τώρα να αποκτήσει (έρχεται συσκευασμένο σε ελκυστικό βαλιτσάκι εργαλείων, όπως τα τρυπάνια). Σύμφωνα με την εταιρεία, τις πρώτες κιόλας εβδομάδες παρουσίασης του Iron Man οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 10.000. Όσο όμως και αν φαίνεται ότι το προϊόν έχει ζήτηση, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι αγοραστές είναι τελικά άντρες ή γυναίκες, που σπεύδουν να κάνουν ένα δωράκι… αγάπης στον σύζυγο.

goldenmag
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top