Ρωτάτε και σας απαντάμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ για τη τρόικα

0

το πίσω μέρος του μυαλού των "πέραν του Ατλαντικού"...

"Γιατί η τρόικα εμφανίζεται "ανυποχώρητη" σε ορισμένα σημεία της διαπραγμάτευσης" με ρώτησαν γνωστοί, ως ευρισκόμενο πιο κοντά στην ενημέρωση, για το που πάει το πράγμα...

- Μήπως συμφωνούν και μεταξύ τους (οι επικεφαλής της τρόϊκα)? απάντησα ερωτώντας.

"Γιατί πιέζουν για τη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού" ηταν η επόμενη ερώτηση...

- Γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού των "πέραν του Ατλαντικού"... εκπροσώπων της τρόικα είναι το μαξιλάρι απο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κάπου στα 8 δις ευρώ συγκλίνουν ως προς το ποσό οι περισσότεροι, απάντησα.

"Τι θέλουν να κάνουν? Μπορείς να μας το εξηγήσεις?" ξαναρώτησαν διευκρινιστικά.

- Να σας βάζει σε σκέψεις η στάση του Πόλ Τόμσεν (Mr Blue eyes) που εμμένει σε ένα ποσό 8,5 με 9 δις ευρω που λέει οτι είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα χρειασθούν οι τράπεζες. Οταν μάλιστα η Τράπεζα της Ελλάδος μετά τη BlackRock τις υπολογίζει σε 5,8 με 6,2 δις ευρώ.

"Δηλαδή???" ήταν η αναμενόμενη επόμενη ερώτηση.

- Οταν ο ίδιος ο Μ. Ντράγκι το έχει πει (δις) οτι είναι θέμα των Κεντρικών Τραπεζών, όταν η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να το φέρει στο Eurogroup, τι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ??? Οτι στόχος του εκπροσώπου του ΔΝΤ είναι -με διάφορες προφάσεις- να μείνει το ΔΝΤ στη τρόϊκα και να πιέζει για "νέα συμφωνία" (πέστην) ωστε να επιβεβαιώσει το ρόλο του και την ύπαρξή του στο πρόγραμμα??? Αυτή είναι η ουσιαστική εκφραση της "ενδο-τροϊκανής κόντρας"!!!!

"Μας άφησες "παγωτό" με τις θεωρίες σου..." αποκρίθηκαν υποπτευόμενοι οτι κάτι παραπάνω ξέρω ή οτι τους δουλεύω ..."ψιλό γαζί" κατά το κοινώς λεγόμενον.

"Και τα 8 δις ευρώ μαξιλάρι τι σχέση έχουν?"

- Απλά να χρησιμοποιηθεί το μαξιλάρι για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, να μην περισσεύουν και πολλά για διανομές "μερισμάτων" και να χρειαζόμαστε "νέα συμφωνία" και ίσως και βοήθεια (σ.σ. ονομάστε την όπως θέλετε) για να επιβεβαιωθούν ως "μεσσιές", ως σωτήρες και ως αρωγοί...και πάλι!!!!! Τι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ????? Πόσο "νιανιά" να σας το κάνω??? αποκρίθηκα αρχίζοντας να φορτώνω.....!!!!

"Και οι Σαμαράς-Βενιζέλος τι θα πουν επ' αυτών???"

- Δεν με καλούν στις συναντήσεις τους και δεν ξέρω (σ.σ. εξομομολογούμαι). Αλλά απο όσα μπορώ να αντιληφθώ πάνε για "ηρωϊκή" ρήξη με την τρόικα (προεκλογικού χαρακτήρα βεβαίως, με απειλή έως και τριπλών εκλογών) ή οι Κουτόφραγκοι να υποχρεωθούν και πάλι σε πολιτική συμφωνία με τα οπίσθιά τους...ανοικτά (σ.σ. ιδιαίτερα τώρα με την  εκ Βορρά απειλή... λόγω της όξυνσης της κατάστασης στην Ουκρανία, απο τη "Ρώσικη Αρκούδα").

Και εμείς να  κάνουμε αρκετά βήματα πίσω χωρίς να προχωρήσουμε μισό βήμα... μπροστά στον εκσυγχρονισμό του Κράτους και των "πελατειακών σχέσεων"...

Εκλογές γαρ έρχονται...!!!!

Γ. Λ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

star

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top