Λαχταριστά μπισκοτάκια με τυρί!

0

Νοστιμότατα μπισκοτάκια, γίνονται εύκολα και αρέσουν σε όλους!!

Υλικά συνταγής
  • Αλεύρι: 2 κούπες
  • Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
  • Βούτυρο: 4 κουταλιές σούπας
  • Γάλα: 1 κούπα και 2 κουταλιές επιπλέον
  • Αλάτι: 1/2 κουταλάκι
  • Άσπρο πιπέρι: λίγο στη μύτη του κουταλιού (προαιρετικό)
  • Τριμμένο τυρί: 1/2 κούπα (γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή άλλο παρόμοιο τυρί)
  • Παπαρουνόσπορος: 2 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα ψησίματος.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε το βούτυρο και το τρίβετε να γίνει σαν ψίχουλα.
Προσθέτετε την 1 κούπα γάλα και το τυρί και ζυμώνετε να πάρετε ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη).
Ανοίγετε σε ορθογώνειο φύλλο, πάχους 1/2 εκατοστού περίπου. Το μεταφέρετε στο ταψί και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Αλείφετε με τις 2 κουταλιές γάλα και πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσοκάστανο χρώμα. Τα βγάζετε και αφού πέσει αρκετά η θερμοκρασία τους, τα βγάζετε από το ταψί.

radicio
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top