Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι

0

Ένα πιάτο ιδανικό για τη Σαρακοστή

Τρυφερά καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι και όχι με ρύζι για να μειώσεις τις θερμίδες και διάφορα λαχανικά.

Συστατικά
  • 8 μέτρια καλαμαράκια περίπου 1 κιλό
  • 4-5 κ.σ. πλιγούρι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ώριμη ντομάτα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος μαγειρέματος

Καθάρισε τα καλαμάρια από το κόκκαλο και αφαίρεσε τα πλοκάμια. Ψιλόκοψε τα πλοκάμια και κράτησε για τη γέμιση

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μούλιασε το πλιγούρι για 10'-15' λεπτά. Σούρωσε...

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά, τα πλοκάμια και άφησε να μαλακώσουν. Σβήσε με το ούζο και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Πρόσθεσε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, αλατοπιπέρωσε και ρίξε το πλιγούρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Άφησε να κρυώσει ελαφρά

Γέμισε με τα καλαμάρια με τη γέμισή σου (μην φοβηθείς να τα παραγεμίσεις, μιας και το πλιγούρι δεν πολυφουσκώνει) και στρώσε σε ταψί. Ψήσε στο φούρνο στους 180oC για 40' με 50' λεπτά

tlife
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top