Ιδέες για δωρεάν διασκέδαση στο σπίτι

0

Πώς θα περάσει ευχάριστα η βραδιά;

Είναι αυτά τα παγωμένα βράδια, με την παρέα στο σπίτι, που απλά θέλετε να σπάσετε την τηλεόραση και που δεν βρίσκετε ταινία που να μην έχει δει κανείς ή που να αρέσει σε όλους.

Πώς θα περάσει ευχάριστα η βραδιά; Δείτε παρακάτω πέντε συν μία κλασικές, αλλά ξεχασμένες ιδέες, για παρεΐστικα παιχνίδια που θα χαρίσουν γέλιο και θα σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια:

Καραόκε

Το σπιτικό καραόκε μπορεί να είναι από πολύ ερασιτεχνικό έως σχεδόν «επαγγελματικό», ανάλογα με τα μηχανήματα που έχετε και το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσετε για την αναπαραγωγή των τραγουδιών. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να αρκεστείτε στα karaoke uploads του YouTube, τα οποία περιλαμβάνουν μία ικανοποιητική ποικιλία τραγουδιών για κάθε γούστο.

Ως προς τον εξοπλισμό, η οικονομικότερη λύση είναι ένα μικρόφωνο, μία τηλεόραση την οποία θα συνδέσετε με τον υπολογιστή σας για να είναι ορατοί οι στοίχοι από όλη την παρέα και σχετικά δυνατά ηχεία.

Αν η τηλεόραση και ο υπολογιστής έχουν θύρα HDMI ο ήχος μπορεί να βγαίνει απευθείας από εκεί. Αν θέλετε πιο «επαγγελματικό» καραόκε, σε καταστήματα όπως το AudioMidi.

Επιτραπέζια


Ο πλέον κλασικός τρόπος να περάσετε την βραδιά με τους φίλους, αρκεί να είστε όλοι λάτρεις του... σπορ και να έρχεται πολλές ώρες μπροστά σας για να απολαύσετε πολλές παρτίδες.

Αν είστε «πρωτάρηδες» στα επιτραπέζια η Monopoly, το Trivial Pursuit και το Scrabble αποτελούν καλή αρχή, ανάλογα με τον αν προτιμάτε παιχνίδια στρατηγικής, γνώσεων ή γλώσσας.

Για εσάς που έχετε βαρεθεί τα παραπάνω, η εταιρία Κάισσα διαθέτει τεράστια ποικιλία επιτραπέζιων, με παιχνίδια ρόλων, μυστηρίου και στρατηγικής που μπορεί να διαρκέσουν ώρες.

Αν δεν έχετε ξαναέρθει σε επαφή με παιχνίδια της Κάισσα προτείνουμε τα εξής: Στα Kάστρα του Μυστρά, Seven Wonders και Dixit.

Φοντύ


Για να φτιάξετε φοντύ στο σπίτι θα χρειαστείτε καταρχήν την σχετική συσκευή, την οποία θα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα με κουζινικά είδη, σε τιμές που, για ένα καλό μηχάνημα, ξεκινούν από 60 ευρώ.

Το φοντύ μπορεί να είναι αλμυρό, με λιωμένο τυρί να περιλούζει ζεστά ψωμάκια ή με ζωμό λαχανικών στον οποίον θα βουτύξετε μπουκίτσες κρέατος ή κοτόπουλο, αλλά μπορεί να είναι και γλυκό, με φρούτα βουτυγμένα σε ζεστή σοκολάτα, μαύρη ή λευκή.

Χαρτιά


Υπάρχουν αμέτρητα παιχνίδια που μία παρέα μπορεί να παίξει με μία τράπουλα, ωστόσο παρακάτω σας παραθέτουμε δύο αγαπημένα μας:

Super Αγωνία: Πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι, το οποίο στην super εκδοχή του, απαιτεί δύο τράπουλες αντί για μία και... πολύ χρόνο. Οι κανόνες θυμίζουν αυτούς της κλασικής αγωνίας, με τις εξής προσθήκες: Όταν κάποιος ρίχνει μαύρο βαλέ, πρέπει ο επόμενος παίκτης να τραβήξει πέντε (ή δέκα κατά την πιο «βάρβαρη» παραλλαγή) επιπλέον φύλλα. Αν έχει και αυτός μαύρο βαλέ, τότε ο επόμενος πρέπει να πάρει άλλα τόσα φύλλα. Αν έχει κόκκινο βαλέ, αναιρεί την δράση του μαύρου βαλέ ρίχνοντάς τον. Επιπλέον, όταν κάποιος ρίξει το χαρτί με τον αριθμό 3, αλλάζει η φορά του παιχνιδιού, ενώ όταν ρίξει το χαρτί με τον αριθμό 2, πρέπει να πάρει δύο επιπλέον φύλα ο προηγούμενος παίκτης.

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο...
Για το παιχνίδι αυτό όσο μεγαλύτερη είναι η παρέα τόσο το καλύτερο. Το παιχνίδι περιλαμβάνει δύο παίκτες-δολοφόνους, έναν παίκτη-«καρφί», ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι τα πιθανά θύματα με κάποιον εξ αυτών να αναλαμβάνει τον ρόλο του «αφηγητή». Οι τρεις πρώτοι παίκτες είναι αυτοί που από μία τράπουλα θα τύχει να έχουν συγκεκριμένες φιγούρες (που έχουν οριστεί ως δολοφόνοι και καρφί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες θα έχουν απλά τραπουλόχαρτα, όλα κλειστά). Ποιος είναι ο ρόλος του κάθε παίκτη;

Δολοφόνοι: Ο ένας δολοφόνος θα είναι κρυφός και ο άλλος φανερός. Ο φανερός δολοφόνος θα αναγνωριστεί μόνο από το καρφί.

Καρφί: Ο ρόλος του είναι να δει ποιος είναι ο φανερός δολοφόνος, να κατευθύνει διακριτικά τα αθώα θύματα να τον βρουν, χωρίς όμως να φανεί ότι αυτός είναι το καρφί και ξέρει τον δολοφόνο.

Αθώα θύματα: Προσπαθούν, μέσα από την συζήτηση, να ανακαλύψουν τους δολοφόνους και να τους βγάλουν από το παιχνίδι.

Το παιχνίδι ξεκινά με τον αφηγητή να λέει: «Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο, κλείνουμε όλοι τα μάτια μας... Θέλω τώρα οι δύο δολοφόνοι να ανοίξουν τα μάτια τους και να αναγνωριστούν μεταξύ τους... (δίνει λίγο χρόνο) ... Ωραία, τώρα θέλω να κλείσετε τα μάτια σας και να τα ανοίξει μόνο το καρφί... Ο φανερός δολοφόνος να σηκώσει το χέρι με τρόπο για να τον αναγνωρίσει το καρφί... (δίνει λίγο χρόνο). Τώρα κλείνει το καρφί τα μάτια του και τα ανοίγουμε όλοι γιατί ξημέρωσε νέα μέρα στο Παλέρμο».

Μόλις ανοίξουν όλοι τα μάτια αρχίζουν οι θεωρίες συνομωσίας για να βρεθεί ο δολοφόνος ανάμεσα στους παίκτες.

Όλοι κατηγορούν όλους, ωστόσο σε κάποια φάση αρχίζει η ψηφοφορία για να βγει ο πρώτος παίκτης-πιθανός δολοφόνος εκτός παιχνιδιού. Τότε θα αποκαλύψει και το τραπουλόχαρτό του για να φανεί αν δικαίως βγήκε από το παιχνίδι. Τότε αναλαμβάνει αυτός τον ρόλο του συντονιστή και λέει: «Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο, κλείστε όλοι τα μάτια σας. Τώρα θέλω οι δύο δολοφόνοι -ή ο ένας, αν ο δεύτερος ήταν αυτός που αποχώρησε- να ανοίξουν τα μάτια τους και να μου δείξουν ποιόν θέλουν να σκοτώσουν».

Αφού τον δείξουν, δηλαδή δείξουν κάποιον παίκτη, συνεχίζει: «Κλείστε τώρα τα μάτια σας... (δίνει λίγο χρόνο). Ξημερώνει νέα μέρα στο Παλέρμο για όλους, εκτός από τον Χ παίκτη που δολοφονήθηκε». Οι παίκτες ανοίγουν ξανά τα μάτια και συνεχίζουν να ψάχνουν για τους δολοφόνου. Αυτός, όμως, που φεύγει νύχτα δεν επιτρέπεται να δείξει το τραπουλόχαρτό του.

Το παιχνίδι συνεχίζεται κατ'αυτόν τον τρόπο μέχρι είτε να βρεθούν οι δολοφόνοι από τους υπόλοιπους παίκτες είτε να δολοφονηθούν όλοι και να κερδίσουν οι δολοφόνοι.

Παντομίμα


Εκφραστείτε με... το σώμα. Χωρίστε την παρέα σε δύο ομάδες και αποφασίστε το «θέμα» της παντομίμας. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι οι ταινίες, ξένες ή ελληνικές. Το σημαντικό στην παντομίμα, την οποία όλοι λίγο πολύ ξέρουν να παίζουν, είναι οι κανόνες.

Έτσι, σε κάθε γύρο του παιχνιδιού σηκώνεται όρθιος ένας παίκτης από τη μία ομάδα για να περιγράψει με το σώμα στην ομάδα του τον τίτλο της ταινίας που -μυστικά- έχει αποφασίσει η αντίπαλη ομάδα. Σε ορισμένο χρόνο, για τον οποίον απαιτείται χρονόμετρο, η ομάδα του πρέπει να βρει την ταινία για να κερδίσει πόντους.

Ο παίκτης απαγορεύεται να μιλήσει, ενώ επιτρέπεται μόνο να δείξει με τα δάχτυλά του στην αρχή από πόσες λέξεις αποτελείται η φράση και αν κάποια από αυτές είναι άρθρο (υποδεικνύεται με «γροθιά»). Για να διευκολυνθείτε μπορείτε, επίσης, εξ αρχής να έχετε ορίσει ότι κάποιες χειρονομίες θα σημαίνουν κάτι συγκεκριμένο.

Κοκτέιλ πάρτι

Μαζέψτε την παρέα στο σαλόνι, μοιραστείτε τα έξοδα για τα υλικά και απολαύστε ένα κοκτέιλ πάρτι. Έστω κι αν τώρα δεν σας ακούγεται ιδιαίτερα διασκεδαστικό, το αλκοόλ θα κάνει τη... δουλειά του και δεν θα φύγει κανείς παραπονεμένος!

ourlife
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top