Η διατροφική δύναμη του μάραθου

0

Οι θαυμαστές αντιφλεγμονώδεις δράσεις του περίφημου αρωματικού

Ο μάραθος αποτελεί ένα εξαιρετικής θρεπτικής αξίας αρωματικό. Περιέχει το δικό του μοναδικό συνδυασμό φυτοθρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών ρουτίνη , κερκετίνη και διάφορων καμφερολικών γλυκοζιτών , που του δίνουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Το πιο σημαντικό ωστόσο συστατικό στο μάραθο, είναι η ανηθόλη, που αποτελεί το κύριο συστατικό του ελαίου του.

Σε εργαστηριακές μελέτες, η ανηθόλη από μάραθο έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης καρκίνου.

Χρησιμοποιείστε λοιπόν το μάραθο στην καθημερινή σας διατροφή, είτε στο μαγείρεμα είτε ως συστατικό μιας σαλάτας και επωφεληθείτε από τα ευεργετικά συστατικά του.

neadiatrofis
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top