Εύκολη και γρήγορη σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

0

για ένα ελαφρύ γεύμα στη δουλειά ή στο σπίτι

Γλιτώστε θερμίδες αλλά και κόπο και χρόνο από το άνοιγμα του φύλου. Μια συνταγή με υλικά χαμηλών λιπαρών, για ένα ελαφρύ γεύμα στη δουλειά ή στο σπίτι.

Υλικά
  • 400 γρ ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.χ. Gouda, ρεγγάτο, τσένταρ)
  • 4 φέτες ζαμπόν χαμηλών λιπαρών ή γαλοπούλα
  • 3 αυγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 100 γρ μαργαρίνη
Εκτέλεση

Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε το αλλαντικό. Προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder. Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μίγμα μας. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της ζαμπονοτυρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

neadiatrofis
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top