Αλλάξατε χρώμα; Μάθετε τι σας συμβαίνει

0

Αν ξαφνικά αλλάξατε χρώμα στο δέρμα δεν είναι από το κακό σας, αλλά ο οργανισμός σας ίσως σας προειδοποιεί ότι κάτι συμβαίνει

Πολλές δερματικές και άλλες παθήσεις ή προβλήματα εκδηλώνονται με αλλαγές στο χρώμα του σώματός μας ή των ματιών. Μάθετε ποιες είναι και πως θα τις αντιμετωπίσετε.

ΒΓΑΛΑΤΕ [ΚΑΦΕ] ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
Αν έχετε βγάλει καφέ κηλίδες στο δέρμα, και παράλληλα έχετε απολέπιση με φαγούρα, ενώ στη συνέχεια οι κηλίδες αυτές γίνονται λευκές, είναι πιθανό να πάθατε  ποικιλόχρου πιτυρίαση. Πρόκειται για μια δερματική πάθηση που είναι πιο συχνή το καλοκαίρι. Στα φαρμακεία θα βρείτε ειδικά σαμπουάν που δρουν κατά του μύκητα που προκαλεί την πιτυρίαση. Πρέπει να είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα, γιατί η λιπαρότητα και ο ιδρώτας τρέφουν το συγκεκριμένο μύκητα. Αποφύγετε να ξύνετε την περιοχή. Επισκεφτείτε το δερματολόγο σας, ο οποίος θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ [ΛΕΥΚΑ] ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ
Αν παρατηρήσετε λευκές επιφάνειες στον ουρανίσκο ή τη γλώσσα, ίσως πρόκειται για λευκοπλακία. Πρόκειται για μια κατάσταση που εμφανίζεται κυρίως σους καπνιστές. Το κάπνισμα, το αλκοόλ και η ελλιπής στοματική υγιεινή ενοχοποιούνται για τη λευκοπλακία, που θεωρείται προκαρκινική κατάσταση.  Αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή του χρώματος στο στόμα σας ενημερώστε το γιατρό, αφού με την έγκαιρη διάγνωση θα αποφύγετε δυσάρεστες εξελίξεις. Μην αμελείτε τη στοματική υγιεινή, καθαρίζετε το στόμα σας με ήπιο στοματικό διάλυμα και  πλένετε συχνά τα δόντια σας. Αποφύγετε το κάπνισμα και τα οινοπνευματώδη ποτά.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ [ΚΙΤΡΙΝΑ];
Αν παρατηρείτε ότι τα νύχια σας αλλάζουν χρώμα και γίνονται κίτρινα ή πράσινα, ενώ ταυτόχρονα έχει αλλοιωθεί και η επιφάνειά τους, ίσως να έχετε μύκητες στα νύχια. Οι ονυχομυκητιάσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με αντιμηκυτησιακά  φάρμακα που εφαρμόζονται τοπικά ή χάπια.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ [ΚΟΚΚΙΝΑ]
Αν εργάζεστε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή βρίσκεστε σε χώρο με καπνό, είναι πιθανό τα μάτια σας κάποια στιγμή να κοκκινίσουν και να δακρύσουν. Επειδή κάποιες φορές ο επίμονος ερεθισμός και η ερυθρότητα μπορεί να οφείλονται σε κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα καλό είναι αν επιμένουν τα συμπτώματα να συμβουλευτείτε οφθαλμίατρο. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό των ματιών κάντε συχνά διαλλείματα αν εργάζεστε πολλές ώρες με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αν κοκκίνισαν τα μάτια σας ρίξτε άφθονο νερό στα μάτια σας, αποφύγετε να τα τρίψετε με τα χέρια σας, καθώς μπορεί να μεταφέρετε μικρόβια και να τα ερεθίσετε περισσότερο. Χρησιμοποιήσετε τεχνητά δάκρυα μίας χρήσεως, που θα βρείτε σ το φαρμακείο. Αν βρίσκεστε σε κλειστό χώρο και υπάρχει κάπνα, ανοίξτε κάποιο παράθυρο ή βγείτε για λίγο στον καθαρό αέρα.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΚΙΤΡΙΝΟ
Το κιτρίνισμα του δέρματος συχνά είναι ένα σύμπτωμα και πολλές φορές το μοναδικό της ηπατίτιδας. Το κίτρινο χρώμα μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο, στο σώμα, στις παλάμες ή στο ασπράδι του ματιού. Ακόμη, τα ούρα σας μπορεί να έχουν σκούρο κίτρινο χρώμα στην περίπτωση που έχετε κάποια μορφή ηπατίτιδας. Αν συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα, όπως διάρροια, αδυναμία ή πυρετός, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top