Τα Στρουμφάκια

0

Τα Στρουμφάκια (στα αγγλικά:The Smurfs, στα γερμανικά: die Schlümpfe ) είναι μια φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα τα οποία ζουν στο Στρουμφοχωριό μέσα στο δάσος. Είναι δημιούργημα του Βέλγου καρτουνίστα Πεϊό και η πρώτη εμφάνισή τους έγινε στις 23 Οκτωβρίου 1958 στο Βελγικό περιοδικό κόμικ ''Σπιρού''. Είναι στο σύνολο 100, αλλά μόνο μερικά από αυτά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Τα Στρουμφάκια αυτά είναι:

Πάπα Στρούμφ 
Είναι ο αρχηγός του Στρουμφοχωριού. Είναι περίπου 542 χρονών (όπως ανέφερε σε κάποιο επεισόδιο). Πορσπαθεί να είναι δίκαιος και να πρστατέψει με την σοφεία του και τις γνώσεις τα Στρουμφάκια από τους κινδύνους  που ελλοχεύουν.


 
Σπιρτούλης
Είναι το μοναδικό Στρουμφάκι που τα παίρνει όλα σοβαρά. Του αρέσει να περνάει την ώρα του δίνοντας συμβουλές στα άλλα Στρουμφάκια, κάτι που του έχει στοιχήσει πολλές ρίψεις εκτός χωριού. Πρότυπο του ο Πάπα Στρουμφ που ότι πει το θεωρεί κανόνα της ζωής του... ''όπως λέει και ο πάπα Στρούμφ''...

 
Μελένιος
Ο Μελένιος φοράει το χαρακτηριστικό λουλούδι στο σκουφάκι του που τον ξεχωρίζει από όλα τα άλλα Στρουμφάκια. Η κύρια του ασχολία έχει να κάνει με την εξωτερική του εμφάνιση και γι' αυτό κουβαλάει όπου και αν πάει τον καθρέφτη του. Αν τυχόν και σπάσει ο καθρέφτης του θα γίνει το πιο δυστυχισμένο Στρουμφάκι.


Γκρινιάρης
Ότι και να του πουν, όπως και να του το πουν είναι αντίθετος με όλα και του την δίνουν όλα... Η αγαπημένη του φράση αρχίζει εξάλλου με την φράση ''Μου την δίνει που...''.  Αλλά στο εσωτερικό του έχει μια καρδιά από ''χρυσάφι''.




Χουζούρης
Μπορεί να κοιμηθεί παντού: κάτω από ένα δέντρο, πάνω σε μια γέφυρα, στη δουλειά, ΠΑΝΤΟΥ!!!!  Με το που ξυπνάει το πρωί το μόνο που σκέφτεται είναι να περάσει η ώρα να ξανακοιμηθεί. Δεν μπορούμε να τον πούμε τεμπέλη, απλά η ιδέα της δουλειάς τον κουράζει.


 
Χαχανούλης
Το Στρουμφάκι ''έκρηξη''. Ζει για να κάνει πλάκες. Κάνει δώρα τα οποία πάντα εκρύγνυνται και  την πατάνε πάντα όλοι. Τα Στρουμφάκια δεν μπορούν να του κρατήσουν κακία γιατί τις μισές φορές την πατάει και αυτός. Οπότε γελάνε μαζί του.



Ξεφτέρης 
Ο Ξεφτέρης τα κάνει όλα. Επισκευάζει ότι μπορείς να φανταστείς και μπορεί να φτιάξει αναρίθμητες μηχανές: αεροπλάνα, ρομπότ, τρένα κτλ. Πίσω από όλες οι εφευρέσεις του χωριού κρύβεται το όνομα του.



Στρουμφίτα
Θηλυκά Στρουμφάκια δεν υπάρχουν, γι'αυτό και η Στρουμφίτα είναι το μοναδικό στο χωριό. Την δημιούργησε ο Δρακουμέλ με σκοπό να κατασκοπεύσει τα Στρουμφάκια. Ο Παπά Στρούμφ όμως κατάφερε να λύσει τα ξόρκια του Δρακουμέλ και σήμερα η Στρουμφίτα αποτελεί μέλος της Στρουμφοκοινωνίας.


 
Ντορεμί
Του αρέσει όσο τίποτα άλλο να παίζει μουσική κάτι που φανερώνουν όλα τα μουσικά όργανα που ξέρει να παίζει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι φάλτσος. Μετά βίας τον αντέχουν οι υπόλοιποι, και όχι πάντα.


Σκουντούφλης
Ο Σκουντούφλης είναι μια κατηγορία μόνος του. Αδέξιος όσο λίγα Στουμφάκια. Είναι γεμάτος ανασφάλειες αφού νομίζει ότι δεν είναι πουθενά χρήσιμος. Παρόλα αυτά η Στρουμφίτα τον συμπαθεί πιο πολύ από όλα τα Στρουμφάκια επειδή είναι καλός, φιλότιμος, αγαθός και πάντα δίνει το καλύτερο του.


Λουλούκος
Περνάει όλη τη μέρα του στο χωριό και το δάσος ψάχνοντας την μεγάλη του έμπνευση. Προσπαθεί να περιγράψει με στίχους τα πάντα. Η κυριότερη πηγή της έμπνευσής του είναι η Στρουμφίτα.


 
Προκόπης
Ο Προκόπης ξεχωρίζει από το τατουάζ με την καρδιά και το βέλος που έχει στο μπράτσο του. Γυμνάζεται όλη τη μέρα γι' αυτό και είναι ο καλύτερος σε όποιο αγώνισμα και αν πάρει μέρος. Θεωρείται λίγο άξεστος αλλά είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.


Κηπουρός
Ξεχωρίζει εύκολα από τη στολή που φοράει και το αχυρένιο καπέλο που τον συνοδεύει. Συμμετέχει πολύ λίγο στη ζωή του χωριού καθώς περνάει την ώρα του στα αγροκτήματα του.
 

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top