Ο καυγάς ο συζυγικός

0

Αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν τσακωμό με τη δικιά σου, απόλαυσέ τον τουλάχιστον (και βγες νικητής)... Και πώς τον κερδίζεις!

Το συζυγικό καυγαδάκι δεν μπορείς να το αποφύγεις ό,τι κι αν κάνεις. Και συνήθως βγαίνει η γυναίκα από πάνω για έναν και μοναδικό λόγο: γιατί βλέπεις οι γυναίκες ξέρουν από γεννησιμιού τους πώς να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Εμείς πάλι;

Καθώς λοιπόν η φύση τις προίκισε με το πάνω χέρι στους τσακωμούς, υπάρχουν μερικές «έξυπνες» στρατηγικές για να κερδίσεις τη μάχη και να βγεις αλώβητος. Ή τουλάχιστον να ξεμπερδέψεις με -σημαντικά- λιγότερες μελανιές! Θες και τον βασικότερο κανόνα όλων; Μη φέρεσαι σαν κόπανος...

Μην της λες να χαλαρώσει
Λίγα πράγματα μπορούν να την εξαγριώσουν τόσο όσο το «χαλάρωσε». Ιδιαίτερα όταν τα 'χει πάρει ήδη κρανιακώς, το «χαλάρωσε» φαίνεται σαν κοροϊδία! Και καθώς είναι σχετικά αδύνατο να συζητήσεις ήρεμα με έναν μαινόμενο δράκο που ξερνάει φωτιές, ξέχνα το «χαλάρωσε» και τις συναφείς εκφράσεις: ηρέμησε, κάλμαρε, κούλαρε...

Μίλα πάντα σε πρώτο πρόσωπο
Κι αυτό για έναν πολύ απλό λόγο: οι προτάσεις που ξεκινάνε με το «εγώ» φαίνονται λιγότερο κατηγορητικές από τις αντίστοιχες με το «εσύ». Η γλώσσα φίλε μου είναι σύμμαχός σου, μάθε να τη χρησιμοποιείς! Αντί λοιπόν να την κατηγορήσεις ευθέως ότι «δεν με ακούς», πήγαινε αντίθετα για κάτι τέτοιο: «μήπως δεν ακούγομαι;». Όταν το άλλο σου μισό νιώσει ότι δεν προκαλείται λεκτικά, δεν ασκείς δηλαδή λεκτική βία(!) πάνω της, είναι πιθανότερο να ακούσει πράγματι τι θέλεις να της πεις. Δοκίμασέ το και τα λέμε.

Άσε τη γνώμη των φιλών σου έξω από τον καυγά
Ο μεγαλύτερος φόβος μιας γυναίκας, μετά φυσικά τα λιπαρά, είναι να της κολλήσουν την ταμπέλα «τρελή». Οπότε, ακόμα κι αν όλα τα κολλητάρια σου συμφωνούν ότι είναι απαράδεκτο να σου ζητάει (απαιτεί) να την παίρνεις τηλέφωνο όταν βγαίνεις με την παλιοπαρέα, αυτή δεν χρειάζεται να ξέρει ότι οι φίλοι σου τη θεωρούν παρανοϊκή! Αυτό θα περιπλέξει τα πράγματα και θα την κάνεις να νιώσει περίεργα όταν το φέρουν οι περιστάσεις και τους συναντήσει. Τι άλλο θα κάνει; Το θέμα «γνώμη φίλων» θα πάει τον καυγά στην παράταση και θα μειώσει δραστικά τις πιθανότητές σου να βγεις νικητής. Ο τσακωμός άλλωστε αφορά τους δυο σας, άσε τους τρίτους έξω από το πεδίο της μάχης!

Μην προβαίνεις σε απειλές (που δεν θα τηρήσεις κιόλας!)
Πώς είναι η Αμερική που δεν απαντά με καλοσύνη στις (ασύμμετρες) απειλές; Ε, το ίδιο θα κάνει και η δικιά σου! Αν είναι λοιπόν να τις δώσεις τελεσίγραφο, καλύτερα να είσαι έτοιμος να πραγματοποιήσεις τις απειλές σου. Γιατί βλέπεις οι γυναίκες είσαι σαν πνευματικοί νίντζα και καταλαβαίνουν τις μπλόφες! Και μετά έχεις μόνο δύο επιλογές: ή πραγματοποιείς την απειλή σου (και χωρίζεις) ή βάζεις την ουρά κάτω από τα σκέλια και είσαι συνεχώς υπό. Γι' αυτό σου λέω, ξέχνα τις βαρύγδουπες απειλές (αν δεν τις εννοείς τουλάχιστον).

Μάθε να ελίσσεσαι
Δεν είναι ανάγκη να μάθεις απέξω την «Τέχνη του Πολέμου» του Sun Tzu για να αναγνωρίσεις την αξία του τακτικού ελιγμού. Και ελιγμός μπορεί να είναι ακόμα κι ένα αθώο ψεματάκι (χμ χμ) ή μια «διπλωματική» απάντηση που θέλει να ακούσει. Όταν λοιπόν σε κοιτάξει με αυτό το βλέμμα (ξέρεις, αυτό που πετάει σπίθες) και σε ρωτήσει την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, ενώ ξεκάθαρα ψάχνεται για καυγά, μην απαντήσεις ευθέως. Κούνα με κατανόηση το κεφάλι σου και ρώτα τη αν θέλει να το συζητήσετε. Η «αποπροσανατολιστική» αυτή τακτική θα την ξαφνιάσει και θα σου δώσει μερικά πολύτιμα δευτερόλεπτα να οργανώσεις τις επιθετικές σου γραμμές και να την κάνεις σκόνη. Πλάνο φίλε μου, πλάνο χρειάζεται ο καυγάς!

Ντου τώρα να δοκιμάσεις τις νέες σου γνώσεις...
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top