Κάνε τη διαφορά...

0

Κάθε άνθρωπος είναι ένα τελείως ξεχωριστό πλάσμα

Ακόμα και αν φαίνεται πως μοιάζει σε χιλιάδες άλλους, έχει κάτι που τον κάνει μοναδικό. Και όμως κάνουμε τα αδύνατα δυνατά καθημερινά να κατακτήσουμε αυτό που έχουμε ήδη από τη γέννησή μας: μια ιδιαίτερη θέση στον κόσμο. Τσάμπα η προσπάθεια. Γιατί όσο προσπαθούμε, τόσο γινόμαστε ο ένας αντίγραφο του άλλου. Και τελικά χανόμαστε σε έναν κήπο με ίδια λουλούδια που κανείς πια δεν θαυμάζει…

Γίνε ένα μοναδικό λουλούδι στον απέραντο κήπο της ζωής:

Στρέψε το βλέμμα προς τα μέσα, γνώρισε τον εαυτό σου (σε βάθος και χωρίς στρουθοκαμηλισμούς) και επιτέλους αγάπησέ τον! Μόνο όταν αγαπάς κάποιον ειλικρινά μπορείς να τονίσεις τα προτερήματά του και να επισημάνεις τα ελαττώματά του για να τα διορθώσει. Αφού το κάνεις αυτό στους άλλους, κάνε το και σ΄ εσένα.

Πίστεψε στον εαυτό σου και πάψε να νοιάζεσαι για το πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Είναι λογικό σε κάποιους να αρέσεις και σε κάποιους όχι. Όπως γίνεται με όλα τα πράγματα στη ζωή, δεν αρέσουν όλα σε όλους και αυτό είναι απόλυτα φυσικό. Σκέψου ότι υπάρχουν χιλιάδες αντικείμενα, μυρωδιές, γεύσεις, αποχρώσεις, γιατί αρέσουν σε διαφορετικούς ανθρώπους. Διαφορετικά θα υπήρχε μόνο ένα από αυτά.

Να δέχεσαι ψύχραιμα τα σχόλια και τις γνώμες άλλων, ακόμα και όταν είναι τελείως αρνητικά, χωρίς αυτό να σε καταρρακώνει. Να τα χρησιμοποιείς όμως, όταν γίνονται ανιδιοτελώς, σαν φίλτρα για να διορθώσεις ελαττώματά σου.

Να είσαι τίμιος/α, ειλικρινής και ανοιχτός/η στους ανθρώπους και στη ζωή. Δεν έχεις να ντρέπεσαι για τίποτα. Θυμήσου ότι κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε μάθε να μοιράζεσαι πράγματα που θεωρείς ότι πρέπει να κρύψεις (αισθήματα ή κάποιο φυσικό ελάττωμα).

Μάθε να αυτοσαρκάζεται. Ό, τι αστείο σου συμβαίνει στη ζωή, μπορεί να γίνει μια ωραία κωμική ιστορία για να τη μοιραστείς με τους άλλους. Γέλασε μαζί τους. Αυτό δείχνει άνθρωπο ακομπλεξάριστο.

Να κάνεις συχνά την αυτοκριτική σου, αλλά μην επιτίθεσαι ασταμάτητα στον εαυτό σου. Έτσι μπλοκάρεσαι και δεν πας ούτε ένα βήμα παρακάτω.

Όλοι έχουμε τα δυνατά μας σημεία. Τα αυθεντικά, όχι αυτά που αντιγράφουμε από τους άλλους. Να προβάλλεις τη δική σου ξεχωριστή προσωπικότητα και να παλεύεις γι΄ αυτήν. Ακολούθησε το δικό σου στυλ. Κάνε αυτό που σου αρέσει, πες αυτό που σου αρέσει, φόρεσε αυτό που σου αρέσει και μη γίνεσαι ένα με τον σωρό. Αν προσπαθήσεις να γίνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι, θα καταλήξεις δυστυχισμένος/η.

Να δέχεσαι ότι δε θα μπορείς να είσαι πάντα στο επίκεντρο, αλλά κάποιες μέρες θα μένεις και στην αφάνεια. Αν θέλεις πάντα να ξεχωρίζεις, τότε έχεις να δουλέψεις με ένα υπερφίαλο Εγώ (κάτι που πραγματικά θέλει κόπο).

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top