25 πράγματα που πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε!

0

Ξεκινήστε να...

Ξεκινήστε να ξοδεύετε χρόνο με τους σωστούς ανθρώπους. – Αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους απολαμβάνετε να είστε μαζί, που αγαπάτε, σας εκτιμούν, σας αναζωογονούν και σας ενθαρρύνουν να βελτιώνεστε με υγιείς και συναρπαστικούς τρόπους.

Ξεκινήστε να αντιμετωπίζετε αποφασιστικά τα προβλήματα σας. – Δεν είναι τόσο τα προβλήματά που έχουν σημασία, αλλά ο τρόπος που αντιδράτε σε αυτά και πως τα αντιμετωπίζετε. Τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν αν δεν κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες. Κάνετε ό, τι μπορείτε για να τα αντιμετωπίσετε. Πολλές φορές αρκούν και τα πολύ μικρά βήματα, σπιθαμή προς σπιθαμή, εφόσον είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σωρρευτικά και σε μακροπρόθεσμη βάση, τα μικρά βήματα μετατρέπονται σε άλματα.

Ξεκινήστε να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας.- Να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι είναι σωστό για εσάς, καθώς επίσης και για το τι πρέπει να αλλάξετε. Να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι θέλετε να πετύχετε και πως θέλετε να γίνετε. Να είστε ειλικρινείς με κάθε πτυχή της ζωής σας. Επειδή είστε το μοναδικό άτομο στο οποίο μπορείτε πάντα να βασίζεστε. Αναζητείστε τη ψυχή σας και την αλήθεια μέσα σας. Έτσι θα κατανοείστε καλύτερα πού βρίσκεστε σήμερα και πώς φτάσατε εδώ, και θα μπορέσετε να προσδιορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια πού θέλετε να πάτε και πώς θα φτάσετε εκεί.

Ξεκινήστε να δίνετε προτεραιότητα στη δική σας ευτυχία. – Αυτό που έχει σημασία είναι οι δικές σας ανάγκες. Αν δεν εκτιμάτε και δεν δίνετε την δέουσα σημασία στον εαυτό σας, τότε σαμποτάρετε την ευτυχία σας. Να θυμάστε ότι είναι εφικτό να φροντίζετε και νοιάζεστε για τους γύρω σας ενώ παράλληλα ικανοποιείτε και τις δικές σας ανάγκες. Και εφόσον πληρούνται οι δικές σας ανάγκες, τότε είναι πιθανότερο ότι θα μπορείτε να βοηθήσετε περισσότερο και αυτούς που πραγματικά σας χρειάζονται.

Ξεκινήστε να είστε ο πραγματικός εαυτός σας. – Προσπαθώντας να είστε κάποιος άλλος, κινδυνεύετε να χάσετε τον εαυτό σας. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας και ανακαλύψτε τις σκέψεις, τη δύναμη και την ομορφιά που μπορεί να κρύβει. Πάνω απ ‘όλα να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, και αν κάτι δεν σας γεμίζει, απομακρυνθείτε από αυτό. Να είστε η καλύτερη έκδοση του ατόμου που μπορείτε να είστε.

Ξεκινήστε να παρατηρείτε και να ζείτε το παρόν. – Αυτή ακριβώς η στιγμή είναι ένα θαύμα. Είναι η μόνη στιγμή που εγγυημένα είναι δική σας. Αυτή η στιγμή είναι η ζωή. Οπότε, σταματήστε να σκέφτεστε πως θα είναι τα πράγματα στο μέλλον. Σταματήστε να γκρινιάζετε για το τι έγινε ή δεν έγινε στο παρελθόν. Μάθετε να ζείτε στο «εδώ και τώρα» και βιώστε τη ζωή όπως ξετυλίγεται. Εκτιμήστε τον κόσμο για την ομορφιά που έχει αυτή τη στιγμή.

Ξεκινήστε την αποτίμηση των μαθημάτων που πήρατε από τα λάθη σας. – Τα λάθη δεν είναι κάτι κακό, είναι τα σκαλοπάτια της προόδου. Εάν δεν αποτυγχάνετε κάποιες φορές, αυτός ίσως σημαίνει ότι δεν προσπαθείτε αρκετά. Αναλάβετε ρίσκα, σκοντάψετε, πέστε, και στη συνέχεια σηκωθείτε και προσπαθήστε ξανά. Εκτιμήστε το γεγονός ότι πιέζετε τον εαυτό σας, μαθαίνετε, αναπτύσσεστε και βελτιώνεστε. Σημαντικά επιτεύγματα πραγματοποιούνται στο τέλος μιας μακράς πορείας γεμάτης από αρκετές αποτυχίες. Ένα από τα «λάθη» που φοβάστε να μη συμβεί, μπορεί να είναι αυτό που θα σας οδηγήσει προς το μεγαλύτερο επίτευγμα σας.

Ξεκινήστε να απολαμβάνετε αυτά που ήδη έχετε. – Το πρόβλημα με τους περισσότερους είναι ότι πιστεύουμε πως θα είμαστε ευτυχείς όταν φτάσουμε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ζωής, ένα επίπεδο που βλέπουμε άλλους να βρίσκονται σε αυτό, όπως το αφεντικό μας ή ο φίλος ενός φίλου ο οποίος διαθέτει ένα πολυτελές εξοχικό στην παραλία. Θα καταλήξετε να έχετε περάσει ολόκληρη τη ζωή σας προσπαθώντας να αποκτήσετε αυτά που έχουν αυτοί, χωρίς ποτέ να καταφέρετε να απολαύσετε αυτά που ήδη έχετε. Χαλαρώστε για λίγο κάθε πρωί μόλις ξυπνήστε, και εκτιμήστε αυτά που έχετε σήμερα και ότι έχετε πετύχει μέχρι τώρα.

Ξεκινήστε να δημιουργείτε οι ίδιοι την δική σας ευτυχία. – Αν περιμένετε κάποιον άλλο να σας κάνει ευτυχισμένο, τότε θα απογοητευτείτε. Χαμογελάτε επειδή μπορείτε. Επιλέξτε την ευτυχία. Γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο. Να είστε ευχαριστημένοι με το ποιοι είστε τώρα, και επιτρέψτε τα θετικά συναισθήματα να σας συντροφεύουν στο ταξίδι σας στο μέλλον. Την ευτυχία πολλές φορές την ανακαλύπτουμε, όταν αποφασίζουμε να την αναζητήσουμε. Αν αναζητάτε την ευτυχία μέσα μέσα από τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται και τις επιλογές που έχετε, τότε θα την βρείτε τελικά.

Ξεκινήστε να πιστεύετε ότι είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. – Είστε έτοιμοι! Σκεφτείτε το. Έχετε όλα όσα χρειάζεστε τώρα για να κάνετε το επόμενο μικρό, ρεαλιστικό βήμα προς τα εμπρός. Επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται και αποδεχθείτε τις προκλήσεις – είναι τα δώρα που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε μπροστά.

Ξεκινήστε να δημιουργείτε σχέσεις για τους σωστούς λόγους. – Καλλιεργήστε σχέσεις με αξιόπιστα, έντιμα άτομα που αντανακλούν αυτό που θέλετε να είστε. Επιλέξτε σχέσεις με άτομα για τα οποία είστε υπερήφανοι που τα γνωρίζετε, που τα θαυμάζετε, που σας δείχνουν αγάπη και σεβασμό. Άτομα που ανταποδίδουν την καλοσύνη και τη δέσμευση σας προς αυτά. Και προσέξτε πως συμπεριφέρονται. Οι πράξεις, και όχι τα λόγια, χαρακτηρίζουν κάθε άτομο.

Ξεκινήστε να χαίρεστε με τις χαρές των άλλων. – Ξεκινήστε να παρατηρείτε τι σας αρέσει στους άλλους και να τους το λέτε. Να είστε ευτυχείς γι ‘αυτούς που προοδεύουν. Να χαίρεστε για τις νίκες τους. Να είστε χαρούμενοι για τα καλά που έχουν. Αργά ή γρήγορα η θετική ενέργεια θα επιστρέψει, και αυτά τ’ άτομα θα αρχίσουν να χαίρονται για εσάς.

Ξεκινήστε να συγχωρείτε τον εαυτό σας και τους άλλους. – Όλοι έχουμε πληγωθεί από δικές μας αποφάσεις και από αποφάσεις άλλων. Και ενώ ο πόνος αυτών των εμπειριών είναι αναμενόμενος, αρκετές φορές διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η θεραπεία είναι η συγχώρεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαγράψετε το παρελθόν, ή θα ξεχάσετε τι συνέβη. Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέψετε να περάσει ο πόνος, επιλέγοντας να πάρετε τα μαθήματα σας από ότι συνέβη και να προχωρήσετε με τη ζωή σας.

Ξεκινήστε να ακούτε την εσωτερική φωνή σας. – Εάν σας βοηθάει, συζητείστε τις σκέψεις σας με τα πιο κοντινά πρόσωπα σας, αλλά δώστε στον εαυτό σας αρκετό χώρο για να ακολουθήσει το δικό του ένστικτο. Κάντε αυτό που αισθάνεστε βαθιά μέσα σας ότι είναι το σωστό για εσάς.

Ξεκινήστε να παρατηρείτε όταν πιέζετε τον εαυτό σας και να κάνετε σύντομα διαλείμματα. – Χαλαρώστε. Αναπνεύστε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεκουραστεί και να ανασυνταχθεί. Όταν είστε υπό μεγάλη πίεση, ακόμα και ένα σύντομο διάλειμμα μπορεί να αναζωογονήσει το μυαλό σας και να αυξήσει την παραγωγικότητά σας.

Ξεκινήστε να παρατηρείτε την ομορφιά των μικρών στιγμών. – Αντί να περιμένετε για τα μεγάλα γεγονότα να συμβούν στη ζωή σας – γάμος, παιδιά, προαγωγή, λαχείο – βρείτε την ευτυχία στα μικρά πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας καθημερινά. Μικρά πράγματα, όπως το να απολαμβάνετε με ηρεμία το πρωινό καφέ, ή την νόστιμη γεύση και την οσμή ενός σπιτικού γεύματος, ή την ευχαρίστηση που αισθάνεται κάποιος όταν μοιράζεται κάτι ευχάριστο, ή το να κρατάτε το χέρι του συντρόφου σας. Παρατηρώντας αυτές τις μικρές απολαύσεις σε καθημερινή βάση, θα διαπιστώστε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της ζωής σας.

Ξεκινήστε να αποδέχεστε τα πράγματα ακόμα και όταν δεν είναι τέλεια. - Να θυμάστε, το «τέλειο» είναι ο εχθρός του «καλού». Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για όσους θέλουν να βελτιωθούν και να βελτιώσουν τον κόσμο, είναι να μάθουν να δέχονται τα πράγματα όπως είναι. Αρκετές φορές είναι προτιμότερο να αποδεχθείτε και να εκτιμήσετε τον κόσμο και τους ανθρώπους όπως είναι, αντί να προσπαθείτε να τους κάνετε τα συμμορφωθούν με βάση αυτό που θεωρείτε εσείς ιδανικό. Όχι, δεν θα πρέπει να συμβιβαστείτε με τη μετριότητα, αλλά να εκτιμήστε την αξία των των ανθρώπων και των πραγμάτων όταν δεν είναι τέλεια.

Ξεκινήστε να είστε πιο ανοιχτοί στο πώς αισθάνεστε. – Αν κάτι σας πληγώνει, δώστε στον εαυτό σας τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για να το ξεπεράσει, αλλά μην κρύβεστε. Συζητήστε με τα πιο κοντινά σας άτομα. Πείτε την αλήθεια για το πώς αισθάνεστε. Ακούστε τους. Βγάζοντας από μέσα σας ότι σας πληγώνει, είναι το πρώτο βήμα για να αισθανθείτε και πάλι όμορφα.

Αρχίστε να αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για τη δική σας ζωή. -Αναλάβετε την ευθύνη για τις δικές σας επιλογές και λάθη σας, και προσπαθήστε να βελτιωθείτε και να χτίσετε πάνω σε αυτά. Είστε ο μόνος που μπορεί να ελέγξει άμεσα την έκβαση της ζωής σας. Και πράγματι, δεν θα είναι πάντα εύκολο. Κάθε άτομο έχει ένα σωρό από εμπόδια μπροστά του. Αλλά πρέπει να πάρετε τον έλεγχο της κατάστασή και να αντιμετωπίσετε αυτά τα εμπόδια.

Ξεκινήστε να επικεντρώνεστε στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε. – Δεν μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα, αλλά μπορείτε πάντα να αλλάξετε κάτι. Εφόσον σπαταλάτε διαρκώς το χρόνο, το ταλέντο και την ενέργεια σας σε πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό σας, αυτό αποτελεί βέβαιη συνταγή για απογοήτευση, στεναχώρια και στασιμότητα. Επικεντρώστε την ενέργειά σας κυρίως σ’ αυτά που μπορείτε να ελέγξετε.

Ξεκινήστε να σκέφτεστε την πιθανότητα των θετικών αποτελεσμάτων.– Το μυαλό πρέπει να πιστέψει ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι, πριν επιχειρήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Ο τρόπος για να ξεπεραστούν οι αρνητικές σκέψεις και τα καταστρεπτικά συναισθήματα, είναι να δυναμώσουν τα θετικά συναισθήματα. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε όλα όσα μας συμβαίνουν, αλλά μπορούμε να ελέγχουμε τον τρόπο που αντιδρούμε σ’ αυτά. Η ζωή κάθε ανθρώπου έχει θετικές και αρνητικές πτυχές. Το αν θα είστε ευχαριστημένοι και ευτυχείς μακροπρόθεσμα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σε ποιες πτυχές θα επικεντρωθείτε.

Ξεκινήστε να παρατηρείτε πώς είστε πλούσιοι. – «Πλούτος είναι η δυνατότητα να βιώσουμε πλήρως τη ζωή.” Ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, είναι πάντα σημαντικό να βλέπετε τα πράγματα σφαιρικά. Δεν κοιμηθήκατε πεινασμένοι χθες το βράδυ. Δεν κοιμηθήκατε στο δρόμο. Είχατε την επιλογή τι ρούχα θα φορέσετε σήμερα το πρωί. Έχετε πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Είστε υγιείς. Έχετε πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να διαβάσετε.
Πολλοί θεωρούν ότι είστε απίστευτα πλούσιοι, να είστε ευγνώμονες για όλα αυτά που έχετε.

antikleidi

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top