Χαλβάς Φαρσάλων

0

ο παραδοσιακός χαλβάς

Υλικά
  • 8 κ.σ ζάχαρη (για τη καραμέλα)
  • 2 κούπες νισεστέ
  • 4 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 225 γραμ. μαργαρίνη η βούτυρο (λιωμένη)
  • Προαιρετικά
  • ξηροί καρποί (καρύδια ,αμύγδαλα)

Βάζουμε μια κατσαρόλα στο μάτι να ζεσταθεί
Φτιάχνουμε την καραμέλα ρίχνοντας 4 κ.σ ζάχαρη σκόρπια στο πάτο της κατσαρόλας περιμένουμε να λιώσουν και ρίχνουμε τις άλλες 4 και περιμένουμε να καραμελώσουν παίρνοντας ένα χρυσαφί χρώμα, δεν ανακατεύουμε!
Διαλύουμε καλά τον νισεστέ σε 4 κούπες νερό και προσθέτουμε την λιωμένη μαργαρίνη αφού την εχούμε αφήσει να κρυώσει λίγο πρώτα.
Προσθέτουμε και τις 3 κούπες ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί
Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στην λιωμένη καραμέλα
Η καραμέλα θα γίνει ένα γρομπαλάκι που θα επιπλέει στο μίγμα αλλά μην ανησυχείτε θα δέσει ανακατεύοντας το
Ανακατέψτε μέχρι να σφίξει.
Αν θέλετε προσθέστε ξηρούς καρπούς λίγο πριν σφίξει καλά
Βάζουμε σε ταψάκι και αν θέλουμε ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 5΄ λεπτά για να πιάσει κρούστα
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει

psaksesintages
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top