Το Κάτω Παρτάλι στον…. πρωθυπουργό!!!

0

Ο Τσιμιτσέλης, οι αγρότες, οι φόροι και οι … κότες!

Της Άννας Σταματιάδου

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ ... Κάπως έτσι έγινε και στην περίπτωση του πρωθυπουργού, μόνο που αντί για το βουνό, πλάκωσαν στην Αθήνα «Διαμαντήδες και Γιακουμήδες» με τρακτέρ μπας και βρουν μια λύση στα φορολογικά τους.....

Εγκαταλείποντας γελάδια, κατσίκες και αλανιάρες κότες και έχοντας μερικές σακούλες μπηγμένες μέχρι πάνου με …ελιές, σκόρδα, παξιμάδια, παστουρμάδες και αυγά περίπου 5000 αγρότες άφησαν πίσω ο καθένας το δικό του «Κάτω Παρτάλι» για να συναντήσουν από κοντά τον Αντώνη Σαμαρά....

Χωρίς τον Τσιμιτσέλη, τον Χαλκιά και την Σταυρόπουλου αλλά με πολλά όνειρα και τσιπουράκια «καβάτζα», η αγροτιά αφού άφησε παραγγελιά να αγοράσουν σε dvd τα τουρκικά σίριαλ (μην χαθεί και κανένα επεισόδιο) και άδειασε καφενέδες και προποτζίδικα, ήρθε στην πρωτεύουσα με τον αέρα της.... Agb να δει επί τη ευκαιρία που ζούσαν τα περίφημα golden boys  αλλά και να "προσκυνήσει" το ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!

Βλέπετε για πολλούς συμπατριώτες μας που βρίσκονται μερικές εκατοντάδες χλμ μακριά από το Μαξίμου, το πλεόνασμα είναι κάτι σαν.... θαύμα, σαν τίμιο, ιερό και σπάνιο εικόνισμα! Αυτό συμπεραίνω κάθε φορά που γυρίζω στα πάτρια εδάφη και βλέπω αληθινούς πρωταγωνιστές από χωριά σαν το .... Κάτω Παρτάλι!

«Γιατί το φυλάνε οι Αθηναίοι το πλεόνασμα; Τι είναι τούτο; Μέλι έχει; Στο χωριό μας γιατί δεν έρχεται; Φοβάται τις κατσίκες ή μήπως δεν του αρέσει η μυρωδιά της κοπριάς; Μήπως περιμένει το πανηγύρι για να έρθει;» .Είναι μερικές από τις απορίες που έχω ακούσει τους τελευταίους μήνες από γλυκύτατες (εξωτερικά τουλάχιστον) κυρίες σαν την…. Μοσχούλα, την Παναγιώταινα και την Λάμπραινα!!!

Η αγωνία του πλεονάσματος και η ανάγκη να αποσυρθούν τα αρχικά σχέδια Στουρνάρα για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ «ξεσπίτωσαν» τους αγρότες και τους έφεραν στην πόλη, προκειμένου να διεκδικήσουν επίσης μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί αλλά και να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς σπιτιών ή χωραφιών συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Φορτωμένοι με χυλοπίτες και φρέσκα αυγά για τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό επιδιώκουν επίσης διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Οι αγρότες ξέρουν καλά πως ο κύριος Σαμαράς μπορεί να έχει το «κουσούρι» και να μην τρώει….. κοκόρια, πατσάδες, γίδες και γιαούρτια τίγκα στην πέτσα, έχει όμως ιδιαίτερη ευαισθησία στα αγροτικά θέματα! Και αυτό φάνηκε για ακόμη μια φορά χθες Τετάρτη, αφού με το καλωσόρισμα, ο πρωθυπουργός εξαίρεσε από το τέλος επιτηδεύματος τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για την επόμενη πενταετία, αλλά και όσους αγρότες τηρήσουν βιβλία και ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και έχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Το τέλος επιτηδεύματος όμως δεν φτάνει για να καλλιεργηθούν τα χωράφια, να συντηρηθούν τα γεωργικά μηχανήματα και να γίνουν επενδύσεις, ούτε για να βγάλει η κότα δίκροκα αυγά, να μάσει ο αγρότης ξύλα ή να ταΐσει εγγόνια και παιδιά! Η ζωή στο χωριό είναι κάπως διαφορετική από τα τηλεοπτικά πλατό...

Μπορεί ένα κοτέτσι και ένας μικρός μπαχτσές να λύνει το πρόβλημα της πείνας, ωστόσο τα κινητά, τα αυτοκίνητα, τα ρεύματα και όλες οι υπόλοιπες σύγχρονες ανάγκες των πολιτών δεν ικανοποιούνται ούτε με τον καθαρό αέρα, ούτε με το λιγότερο μποτιλιάρισμα!

Υπάρχει ανάγκη, ίσως μεγαλύτερη από ποτέ τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία να σκύψει πραγματικά πάνω από τα….. χωράφια και τα προβλήματα των αγροτών, αναζητώντας ουσιαστικές και συνάμα αναπτυξιακές λύσεις έξω και πέρα από προεκλογικά τερτίπια! Γιατί αν δεν βοηθήσουμε τους αγρότες, που είναι στην βάση της παραγωγικής πυραμίδας, να αναπτυχθούν, τότε κανένα «Κάτω Παρτάλι» και καμία…… «Κάτω Κηφισιά» δεν θα είναι πια καταφύγιο για τον Κωνσταντίνο, την Μυρτώ, την Βίβιαν και άλλους Έλληνες... όσα ξεματιάσματα και να ρίξουμε!

star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top