Όταν το Χόλιγουντ δε συγχωρεί: Αξέχαστα σκάνδαλα πίσω από τις κάμερες

0

TITLOS

Χόλιγουντ, η βιομηχανία του κινηματογράφου και των απαραίτητων για τη διατήρηση ορισμένων αστέρων, σκανδάλων.

Η αλήθεια είναι ότι το Χόλιγουντ μας έχει καλομάθει στις ανατριχιαστικές ή σκανδαλιστικές, ανάλογα με την περίσταση, ιστορίες πίσω από τις κάμερες. Η κλασική «κλειδαρότρυπα» ιντριγκάρει και ας μην είμαστε ψεύτες όλους μας προκαλεί να ρίξουμε μια ματιά.

Όπως για παράδειγμα, η περίπτωση της ερωτικής ταινίας του Ρομπ Λόου, η οποία μάλλον ήταν η πρώτη…διδάξασα καθώς εμφανίστηκε στα 80s και άνοιξε το δρόμο για τις αμέτρητες sex tape διασήμων που ακολούθησαν.

Η ιστορία ήθελε τον γόη τότε Ρομπ να πιάνεται στα «πράσα» με δύο κυρίες. Αυτό συνέβη το 1988 στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ατλάντα. Το «play» που πάτησε στην κάμερα ο Ρομπ Λόου για να καταγράψει τις επιδόσεις του τον έβαλε σε μπελάδες, αφού τα κορίτσια αντάλλαξαν την βιντεοκασέτα (τότε) με μία κενή, όταν εκείνος πήγε για λιγο στην τουαλέτα.

Μία από τις κοπέλες προσπάθησε να τον εκβιάσει ζητώτας χρήματα, ο Λόου αργότερα έκανε ένα comeback στα κινηματογραφικά δρώμενα και τελικά το Χόλιγουντ αρνείται μέχρι και σήμερα να ξεχάσει.

Ο θάνατος της Νάταλι Γουντ ήταν ένα συνταρακτικό σκάνδαλο για την εποχή. Το 1981, σε ένα ταξίδι με το γιοτ παρέα με τον σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ και τον φίλο τους Κρίστοφερ Γουόκεν, το ζευγάρι λογομάχησε και η ηθοποιός εξαφανίστηκε. Το μελανιασμένο και νεκρό της σώμα βρέθηκε την επόμενη μέρα. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε ατύχημα αν και ο σύζυγός της θεωρήθηκε ύποπτος. Μάλιστα μόλις το 2011 ο καπετάνιος του γιοτ παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα στην πρώτη κατάθεσή του. Η αληθινή ιστορία ακόμη εκκρεμεί (αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι η Γουντ βρήκε τον Βάγκνερ και τον Γουόκεν σε ερωτικές περιπτύξεις).

Ο απαγχονισμός του Ντέιβιντ Κάρανταϊν το 2009 προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Ο ηθοποιός είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη για τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «Stretch» και το πτώμα του βρέθηκε να κρέμεται από την ντουλάπα του δωματίου του στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε στην Μπανγκόκ.

Στο λαιμό του υπήρχε ένα σκοινί, που παρέπεμπε σε αυτοκτονία, αλλά η πραγματική αιτία του θανάτου του ήταν η ασφυξία, καθώς ο ηθοποιός πειραματιζόταν μόνος του με σεξουαλικά παιχνίδια, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Μετά το θάνατό του, η πρώην του μίλησε ανοιχτά για τις σεξουαλικές του ιδιαιτερότητες.

Η παράνομη σχέση της Ίγκριντ Μπέργκμαν με τον ιταλό σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι, στα γυρίσματα της ταινίας «Stromboli» το 1949 είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί χωρίς οικογένεια, καθώς και οι δύο ήταν παντρεμένοι. Ο σάλος που προέκυψε με τον διασυρμό της στον Τύπο «αποδεκάτισε» την καριέρα της στις ΗΠΑ και μάλιστα ο Γερουσιαστής Edwin C. Johnson την κατηγόρησε για «ηθική αισχρότητα». Ωστόσο, αργότερα οι δυο τους παντρεύτηκαν.

Ανάλογα (αλλά πιο εξελιγμένα) ήταν τα αποτελέσματα της ερωτικής ιστορίας του Γούντι Άλεν με την Σουν Γι, την υιοθετημένη τότε κόρη της συντρόφου του, Μία Φάροου. Η βιετναμέζα Σουν Γι, στα 20 της τότε, διατηρούσε σχέση το 1992 με τον Άλεν.

Η Φάροου ανακάλυψε γυμνές φωτογραφίες του, χώρισαν και ο Γούντι με την Σουν Γι παντρεύτηκαν πέντε χρόνια αργότερα αφήνοντας τη Φάροου ακόμα να αναρωτιέται.

Μάλιστα, η υπόθεση Γούντι Άλεν καλά κρατεί ακόμα, αν υπολογίσετε τον τελευταίο σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ντίλαν Φάροου περί σεξουαλικής της κακοποίησης όταν ήταν 7 χρονών από τον Άλεν. Το κουβάρι του μυστηρίου ακόμα να ξεδιπλωθεί.

Ο απόκληρος του Χόλιγουντ, Ρόμαν Πολάνσκι στις 11 Μαρτίου του 1977 κάλεσε την 13άχρονη Samantha Gailey για να τη φωτογραφίσει (δήθεν) για το γαλλικό Vogue, την κέρασε σαμπάνια και έπειτα την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά. Εκείνη μίλησε στην αστυνομία αλλά ο Πολάνσκι είχε ήδη φύγει από τις ΗΠΑ (δε γύρισε φυσικά ποτέ) και έτσι οι κατηγορίες ακόμα εκκρεμούν.

Στα plus του Πολάνσκι, ωστόσο μην ξεχνάμε ότι τα σκάνδαλα τον κινηγούν καθώς η δεύτερη σύζυγός του Σάρον Τέιτ έπεσε θύμα της σφαγής του Μάνσον ενώ μία χρονιά πριν φύγει από τις ΗΠΑ, είχε σχέση με την τότε 15άχρονη Ναστάζια Κίνσκι. Αυτός ήταν 43 ετών.

Η Μάργκοτ Κίντερ, η καναδή ηθοποιός που υποδύθηκε την Λόις Λέιν στον «Σούπερμαν» όταν συνειδητοποίησε ότι το Χόλιγουντ δεν έχει ρόλους για 40άρες δεν το πήρε καλά. Έπασχε από διπολική διαταραχή και άρχισε να έχει παραισθήσεις, πιστεύοντας ότι η CIA θα την δολοφονήσει.

Πέταξε την τσάντα της γιατί θεωρούσε ότι ήταν βόμβα και εξαφανίστηκε για μέρες. Κοιμόταν σε χαρτόκουτα σε διάφορους δρόμους της Νέας Υόρκης και όταν τη βρήκαν ήταν ρακένδυτη, αναμαλλιασμένη και της έλειπαν ορισμένα δόντια. Όλοι σοκαρίστηκαν από την άλλη όψη του Χόλιγουντ.

Ο Μελ Γκίμπσον σε όλες του τις ταινίες έχει καταφέρει να γίνει ο αγαπητός του γυναικείου κυρίως κοινού. Ένας σωστός τζέντλεμαν του Χόλιγουντ, που μάλλον όταν κλείνουν οι κάμερες είχε άλλη άποψη για τη ζωή.

Εκτός από τα προσωπικά του ζητήματα με την πρώην σύζυγό του (που βγήκαν στη φόρα πρόσφατα), όταν το 2006 συνελήφθη από την αστυνομία για μέθη, οι βρισιές του ενάντια στους Εβραίους θα έμεναν ανεξίτηλες στο Χόλιγουντ, που μέχρι και σήμερα δεν τον έχει συγχωρήσει.

Βέβαια, περιπτώσεις Μελ Γκίμπσον ζήσαμε και με τον Άλεκ Μπόλγουιν και την Κιμ Μπάσιντζερ παλιότερα, ενώ και ο Τσάρλι Σιν έχει απασχολήσει με τις σκανδαλιστικές του περιπέτειες. Εξάλλου, Χόλιγουντ…δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα.

clickatlife
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top