Ομελέτα φούρνου

0

Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη!

Υλικά
για 4 μερίδες
  • 4 αυγά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
  • 120 γραμ. λουκανικάκια
  • 60 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • μισή πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • μισό κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • μισό κ.γ. κόλιανδρο
  • μισό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • μισό κ.γ. θυμάρι
  • λίγο πιπέρι καπνιστό
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σωτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να φύγουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 cm περίπου.
Κόβουμε τα λουκανικάκια σε φέτες και τα ρίχνουμε στο ταψάκι μαζί με τα μανιτάρια, την πιπεριά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και από πάνω ρίχνουμε την γραβιέρα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία στην εκτέλεση και καλή σας όρεξη.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Δεν επιτρέπονται νέα σχόλια.*

To Top