Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια τότε δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη συνταγή!
Υλικά:
Για τη ζύμη
• 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 100γρ γιαούρτι
• 125γρ μαργαρίνη
• 3 κ.σ τυρί τριμμένο
• 1/2 κ.γ αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
• 1 αυγό
Για τη γέμιση
• 4-5 ντομάτες ώριμες και σφικτές
• 1 φλ. τσαγιού φέτα
• Μανιτάρια.πιπεριά,ζαμπόν,μπέικον,ελιές,κρεμύδι κλπ (προαιρετικά)
• 3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
• ρίγανη
• αλάτι-πιπέρι
• λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
• Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και την μαργαρίνη και τα τρίβουμε καλά με τα χέρια μας
• Προσθέτουμε το γιαούρτι,το τριμμένο τυρί,το αλάτι,την ρίγανη,πιπέρι και το μισό αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και η ζύμα μας να μην κολλάει στα χέρια
• Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά
• Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα στρογγυλό φύλλο τόσο ώστε να προεξέχει λίγο απο ένα ταψί 30 εκ
• Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό,πασπαλίζουμε με φρυγανιά και βάζουμε μια στρώση ντομάτες.Αλατοπιπερώνουμε,βάζουμε ρίγανη και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι ντομάτες
• Από πάνω προσθέτουμε όλα τα υλικά της αρεσκείας μας,τελειώνουμε με την τριμμένη φέτα,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και γυρνάμε το φύλλο που έχει περισσέψει προς τα πάνω
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου
olgascuisine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.