Σπαγγέτι κεφτέδες με σάλτσα

0

Χορταστικό πιάτο!

Υλικά συνταγής:

- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10

Για τα κεφτεδάκια

- 400 γρ. κιμάς
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ. Τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο πούδρα
- 1 αυγό
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

- 250 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
- 150 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 20 γρ. πελτέ
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο βασιλικό φρέσκο
- λίγο δυόσμο φρέσκο
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

1. Βάζουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας. Πλάθουμε σε πολύ μικρά κεφτεδάκια.

2. Σε μια κατσαρόλα μόλις κάψει ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό.

3. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα ωμά. Επειδή είναι μικρά θέλουν λίγο χρόνο να ετοιμαστούν.

4. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα βγάζουμε τα κεφτεδάκια με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

5. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μία πιατέλα. Από επάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια. 

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top