Ένα αλλιώτικο κέικ που θα λατρέψετε!
Υλικά
- Βούτυρο 225 γρ
- Ζάχαρη 225 γρ
- Αλεύρι φαρίνα 300 γρ
- Baking powder 2 κουταλιές γλυκού
- Αυγά 4
- Λεμόνι 2 (το ξύσμα τους)
- Ζάχαρη 100 γρ
- Λεμόνι 2 (τον χυμό τους)
- Άχνη ζάχαρη 225 γρ
- Χυμό λεμονιού 5 κουταλιές σούπας
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ να γίνει αφράτο .
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι , το baking powder , τα αυγά και το ξύσμα λεμονιών & τα χτυπάμε όλα μαζί.
Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά (μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι).
Κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο.
Πριν το σιροπιάσουμε κάνουμε πάνω στο κέικ μερικές τρύπες με οδοντογλυφίδα.
Για να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι.
Το σιροπιάζουμε όταν θα είναι το σιρόπι χλιαρό και το κέικ ζεστό .
Για το γλάσο λιώνουμε τον χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη και περιχύνουμε το κέικ πριν κρυώσει.
chefoulis
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.