Κότσι χοιρινό με σάλτσα μπύρας στην γάστρα!

0

που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!!

Το χοιρινό μαγειρεμένο μέσα σε μπύρα γίνεται λουκουμάκι και το αποτέλεσμα θα είναι ένα πολύ γευστικό πιάτο που θα ετοιμάσουμε χωρίς καθόλου κόπο και που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!!

Υλικά

•Χοιρινό κότσι 1.200 ανά δύο άτομα
•Για τη μαρινάδα:
•1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
•2 κυβάκια μυρωδικών σκόρδο
•Κόκκους πιπεριού
•Αλάτι
•1 κουταλιά πάπρικα
•1 κουταλάκι θυμάρι
•2-3 φύλλα δάφνης
•1 κουταλιά μουστάρδα
•1 κουτάκι μπύρα

Εκτέλεση

•Βάλε σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, ανακάτεψέ τα καλά και τοποθέτησε μέσα το κότσι, αφού το πλύνεις πρώτα πολύ καλά. Άφησε το έτσι για 12 ώρες στο ψυγείο και, αν δεν σκεπάζεται εντελώς από τη μαρινάδα, γύρισέ το μια-δυο φορές.

•Όταν περάσουν οι 12 ώρες, βάλ’ το στη γάστρα, στράγγιξε από πάνω ένα μέρος της μαρινάδας και ψήσ’ το σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200°C στον αέρα και στη συνέχεια για 2-2½ ώρες στους 150°C βαθμούς. Έχε μόνο το νου σου να προσθέτεις λίγη από τη μαρινάδα και να γυρνάς κάθε τόσο το κότσι, ενώ την τελευταία ώρα μπορείς να βάλεις στη γάστρα μερικές πατάτες και μανιτάρια.

•Τέλος, δοκίμασε αν το χοιρινό κότσι με σάλτσα μπύρας έχει ψηθεί, δέσε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και σέρβιρε το κρέας με πατάτες, μανιτάρια και σαλάτα.

Καλή επιτυχία!

filenades
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top