Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά

0

Πώς θα γίνετε μια... σωστή και... άξια σύζυγος!

Γυναίκες, το γεγονός ότι καταφέρατε να «ρίξετε» έναν άντρα αμέσως σας κατατάσσει στην κατηγορία των «τυχερών».

Όμως, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα της λογοτεχνίας στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, οι γυναίκες από τη στιγμή που θα «τυλίξουν» έναν άντρα, περπατούν σε ένα τεντωμένο σκοινί και θα πρέπει να προσέχουν κάθε τους κίνηση, γιατί αρκεί ένα όχι καλά σιδερωμένο πουκάμισο για να… τις παρατήσει.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές των δεκαετιών 1940-1950 που απευθύνονταν στις γυναίκες της εποχής, που δεν ήθελαν να μείνουν… χωρίς άντρα!


1. Μην μιλάτε

Ο άντρας σας δουλεύει σκληρά όλη τη μέρα και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται όταν γυρίζει στο σπίτι, είναι να σας ακούει να του εξιστορείτε τα κατορθώματά σας, της μαμάς σας, της γειτόνισσας κ.ο.κ.

Δώστε βάση στις τέσσερις πρώτες εντολές για το πώς θα καταφέρετε να γίνεται μια «καλή σύζυγος» (μετάφραση: δούλα και κυρά) από το βιβλίο του Edward Podolsky το 1943 «Sex Today in Wedded Life», σύμφωνα με δημοσίευμα του mentalfloss.com:

- Μην ενοχλείται το σύζυγό σας με ασήμαντα προβλήματα και παράπονα όταν επιστρέφει στο σπίτι από τη δουλειά.

- Να είστε καλός ακροατής. Αφήστε τον να σας πει τα δικά του προβλήματα: τα δικά σας θα είναι ασήμαντα σε σύγκριση με τα δικά του.

- Να θυμάστε ότι η πιο σημαντική δουλειά που έχετε να κάνετε είναι να χτίζετε και να διατηρείτε τον εγωισμό του (που πολλές φορές «τραυματίζεται» στο χώρο εργασίας του). Η δουλειά της γυναίκας είναι να του ανεβάζει το ηθικό.

- Αφήστε τον να χαλαρώσει πριν από το δείπνο. Συζητήστε τα οικογενειακά προβλήματα μετά, όταν ο εσωτερικός του κόσμος θα έχει ικανοποιηθεί.


Το 1951, ο αιδεσιμότατος Alfred Henry Tyrer στο βιβλίο του «Sex Satisfaction and Happy Marriage» πρόσθεσε και κάτι ακόμη. (Μη ρωτάτε γιατί. Είπαμε! Οι γυναίκες δε μιλάνε):

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευτυχία των οικογενειών τις πιο πολλές φορές καταστρέφεται από τη συνήθεια της γκρίνιας, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο. Ένας άντρας μπορεί να ανεχτεί αυτό το πράγμα (γκρίνια) για πολύ καιρό, όμως το πιο πιθανό είναι να μην το ανέχεται για πάντα. Αν χρειάζεται ηρεμία για να κάνει τη ζωή του υποφερτή, θα πρέπει να την αναζητήσει κάπου αλλού και όχι στο σπιτικό του. Και είναι πολύ πιθανό να το κάνει αυτό».

Βέβαια, τα πράγματα αλλάζουν και οι κανόνες αντιστρέφονται, όταν ο άντρας σας θέλει να μιλήσετε. Φροντίστε να μην τον απογοητεύσετε.

Και όπως έλεγε ο αιδεσιμότατος Tyrer:

«Αν ο σύζυγός σας έχει μια πνευματική κλίση και κατά καιρούς θέλει να σας εξηγεί μερικά πράγματα, έτσι ώστε να έχετε κι εσείς μια σχετική γνώση για το τι πραγματικά τον ενδιαφέρει, χωρίς να κάνετε οποιοδήποτε σχόλιο, αφήστε κάτω το περιοδικό σας μόλις αρχίσει να μιλάει».


2. Αν δεν ξέρετε να μαγειρεύετε καλά ο άντρας σας θα καταλήξει σε ελεεινά μπαρ

Μα καλά, είναι δυνατόν να μην ξέρετε να φτιάχνετε ένα καλό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο; Ή γεμιστά;

Τι πάει να πει ότι δεν είχατε χρόνο να φτιάξετε ντολμαδάκια, επειδή κάνατε πολλές υπερωρίες αυτή τη βδομάδα; Δεν ντρέπεστε καθόλου;

«Οι κοινωνικές υποχρεώσεις, οι απογευματινοί καφέδες με τις φίλες σας και οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία, είναι απλά… δικαιολογίες για να μην υπάρχει έτοιμο φαγητό για τον άντρα, όταν γυρίζει κουρασμένος στο σπίτι από τη δουλειά.

Οι μαγειρικές και καθαριστικές ικανότητες είναι πολύ θετικά προσόντα σε οποιοδήποτε σπιτικό και κάθε σύζυγος
(μετάφραση: γυναίκα. Μην μπερδεύεστε!) πρέπει να φροντίζει να είναι υπερήφανη για τα ταλέντα της!

Η ευτυχία δε μπορεί να υπάρξει σε ένα σπιτικό, όπου επικρατεί η… δυσπεψία!»


Τάφε έφη αιδεσιμότατος Tyrer.

Ή όπως έλεγε ο Dr. William Josephus Robinson:

«Η κακή μαγειρική ευθύνεται για τη δυσπεψία, η δυσπεψία είναι υπεύθυνη για τη γκρίνια και την ευερεθιστότητα, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε καυγάδες και λογομαχίες.

Η κακή μαγειρική, που είναι συχνό φαινόμενο στο μέσο αμερικάνικο νοικοκυριό, αποτελεί αιτία, για να καταλήγει ένας άντρας στα σαλούν και σε… άλλα μέρη.

Όταν λέμε ότι μια γυναίκα μαγειρεύει, πρέπει να μαγειρεύει πραγματικά… όχι απλά να ανοίγει κουτάκια από κονσέρβες».



3. Πανάκριβη μπριζόλα γάλακτος, όχι φτηνά χοιρινά παϊδάκια

Μένοντας στο θέμα της κουζίνας και της μαγειρικής, ο αιδεσιμότατος Tyrer έχει μερικές επιπλέον επισημάνσεις.

Το συμπέρασμα σάς αφήνουμε να το βγάλετε μόνες σας:

«Φανταστείτε μια γυναίκα που προετοιμάζει ένα υπέροχο δείπνο για το σύζυγό της. Θυμήθηκε ποιο κρέας προτιμά και φρόντισε να πάρει το καλύτερο κομμάτι… έβγαλε το καλό σερβίτσιο, τα επίσημα μαχαιροπίρουνα και το τραπεζομάντιλο που φυλούσε μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Πρόσεξε ακόμη και τη διακόσμηση, τα έβαλε όλα στη θέση τους και… όταν εκείνος επέστρεψε στο σπίτι, τον υποδέχτηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και ένα γλυκό φιλί.

Πού οδηγούν όλα αυτά; Μα, φυσικά, σε έναν άντρα που δεν πρόκειται να σας απατήσει.

Τώρα, φανταστείτε την ίδια εικόνα, μόνο που το τραπεζομάντιλο είναι ένα παλιό κομμάτι ύφασμα, η πολύχρωμη διακόσμηση… δεν υπάρχει και αντί για μοσχαρίσια μπριζόλα εσείς πήρατε χοιρινά παϊδάκια».


Πού οδηγούν όλα αυτά;

Αναρωτιέστε ακόμη;

Την επόμενη φορά που θα σας πάρει τηλέφωνο, λέγοντας ότι θα αργήσει να γυρίσει από το γραφείο, θα καταλάβετε!

4. Επιχείρηση… «σεξ»

Τα άκρα δε μας αρέσουν. Και τι εννοεί με αυτό ο Dr. Robinson;

Διαβάστε και θα καταλάβετε:

«Όπως τα βαμπίρ ρουφούν το αίμα των θυμάτων τους ενώ κοιμούνται, έτσι και μια γυναίκα-βαμπίρ μπορεί να ρουφήξει τη ζωή και να εξαντλήσει τη ζωντάνια του συντρόφου της. Ή μήπως να πούμε καλύτερα του ‘θύματός’ της;

Αυτό συμβαίνει κυρίως με τα μεγαλύτερα κορίτσια –ηλικίας 30-50 ετών- τα οποία μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα απαιτητικά όταν παντρευτούν. Βέβαια, καμία ηλικία δε αποκλείεται από αυτήν την κατηγορία: τα σεξουαλικά-βαμπίρ μπορεί να είναι κορίτσια 20 χρονών, καθώς επίσης και μεγαλύτερες γυναίκες από 60 και πάνω».


Το άλλο άκρο είναι αυτό της «παγοκολόνας». Της γυναίκας που δεν παίρνει καμία ικανοποίηση από τη σεξουαλική πράξη με το σύζυγό της.

Μα, πάτε με τα καλά σας; Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα κάνει αυτό στον εγωισμό του άντρα σας;

(Ανατρέξτε πάλι στο νούμερο 1 της λίστας! Γρήγορα! Πριν κάνετε μεγαλύτερο κακό!)

«Τώρα, αν είστε από εκείνες τις ψυχρές, σεξουαλικά αναίσθητες γυναίκες, μη βιαστείτε να… το πείτε και στον άντρα σας. Για εκείνον δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά στην ευχαρίστηση που νιώθει από την πράξη αν είστε αναίσθητη ή όχι, αρκεί να μην το ξέρει. Και δε θα το μάθει, εκτός κι αν του το πείτε εσείς. Ό,τι δεν γνωρίζει, δεν τον πληγώνει. Να θυμάστε αυτή τη συμβουλή. Έχει σώσει χιλιάδες γυναίκες από μπελάδες» συνεχίζει ο Dr. Robinson.


5. Τα ροζ εσώρουχα είναι απαραίτητα

Ο «εσωτερικός» σας κόσμος πρέπει να είναι εξίσου περιποιημένος και προσεγμένος:

«Τα εσώρουχά σας πρέπει να είναι πεντακάθαρα, και αυτό δε χρειάζεται να το συζητήσουμε περαιτέρω. Ακόμη, πρέπει να είναι φτιαγμένα από την καλύτερη ποιότητα που μπορείτε να βρείτε. Το χρώμα, κατά προτίμηση ροζ, και φυσικά οι περισσότεροι άντρες θέλουν να βλέπουν δαντέλες και βολάν».

6. Αφήστε τον να κάνει το «κέφι» του πού και πού

Τι κι αν παραστρατήσει μερικές φορές μετά το γάμο;

Ο Dr. Robinson έχει και γι’ αυτό μια εξήγηση. Σύμφωνα με τον ίδιο (και μην ξεχνάτε ότι είναι ένας «Doctor»!) μια σύζυγος θα αντιδράσει στην απιστία, όπως της πει η καρδιά της, όμως ακούστε τι έχει να σας πει:

Ξεπεράστε το!

Δε χρειάζονται πολλά λόγια.

«Σε περίπτωση που ο άντρας σας υποπέσει σε ένα περιστασιακό σφάλμα, η παρακάτω συμβουλή ίσως σας φανεί χρήσιμη. Και δεν είναι άλλη από αυτήν: συγχωρέστε τον και ξεχάστε το.

Ή ακόμη καλύτερα, συμπεριφερθείτε σαν να μην έχετε καταλάβει τίποτα.

Ένα περιστασιακό σφάλμα, που τον έχει βγάλει από τον ‘ίσιο δρόμο’, δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι έχει πάψει να σας αγαπά. Μπορεί να σας αγαπά εξίσου, όπως και πριν… ή και ακόμη περισσότερο».


7. Ο άντρας σας είναι το «αφεντικό» σας

Θα κλείσουμε με μια κοινοτυπία από το βιβλίο του διακεκριμένου καθηγητή B.G. Jefferis «Searchlights on Health, The Science of Eugenics»:

«Ο Νούμερο Ένα Κανόνας. Να δείχνετε ευλάβεια στον Άντρα σας. Αυτός, σύμφωνα με το Θεό, κατέχει μια θέση αξιοπρέπειας ως επικεφαλής της οικογένειας, ως η κεφαλή της γυναίκας. Οποιαδήποτε ρήξη αυτής της τάξης υποδηλώνει κάποιο λάθος στην Ένωση αυτή, μια παρέκβαση από το καθήκον».

Καταλάβατε;

Σταματήστε λοιπόν τη γκρίνια, βάλτε τα ροζ δαντελένια εσώρουχά σας και αρχίστε να τον θαυμάζετε.



…Και τώρα ένα μήνυμα για τους άντρες αναγνώστες, που συμφώνησαν με όλα τα παραπάνω:

«Ξυπνήστε!».

Αυτό… δικό μας, δεν το πήραμε από κανέναν αιδεσιμότατο ή «Doctor».

newsbeast
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top