Εννέα καταστάσεις που σίγουρα δεν γνωρίζετε ότι είναι κολλητικές!

0

συμπεριφορές και αισθήματα...

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, υπάρχουν συμπεριφορές και αισθήματα, που είναι δυνατόν να μεταδοθούν από τον ένα στον άλλο!

Σύμφωνα με τους ειδικούς το φαινόμενο αυτό, της ασυνείδητης μεταδοτικότητας, καθιστά δυνατή τη συνεργασία με συγκεκριμένα άτομα.

Η ιδιαιτερότητα, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι η κατάσταση αυτή δεν γίνεται αντιληπτή από το συνειδητό μας, επηρεάζοντάς μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Δείτε 9 κολλητικές καταστάσεις, στις οποίες σίγουρα έχετε βρεθεί, χωρίς να το αντιληφθείτε!

Άγχος

Κοιτάζοντας και μόνο αγχώδες άτομο, τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, ανεβαίνουν. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012, το έντονο στρες αποτυπώνεται στον ιδρώτα μας. Αυτή η ανεπαίσθητη μυρωδιά γίνεται αντιληπτή από τα άτομα, θέτοντας τα ασυνείδητα σε επαγρύπνηση.

Κατάκτηση στόχων

Όλοι έχουμε νιώσει τη διάθεση να αποκτήσουμε κάτι που έχει κάποιος από το περιβάλλον μας. Αυτό δεν οφείλεται απαραίτητα σε ζήλια, αλλά πηγάζει από την επιθυμία να αποκτήσουμε κάτι που έχουν ήδη κρίνει και εγκρίνει οι άλλοι.

Μοναχικότητα


Τα συναισθήματα που βιώνει ένας μοναχικός άνθρωπος τον κάνουν να εκφράζει συγκεκριμένες συμπεριφορές και απόψεις, που επηρεάζουν αναπόφευκτα και άμεσα τα άτομα του κύκλου του.

Φόβος

Σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικών ερευνών, είναι δυνατόν να «μυρίσουμε» ασυναίσθητα τον φόβο στον ιδρώτα ενός ατόμου που βιώνει μία δυσάρεστη κατάσταση, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός μας να τίθεται αυτόματα σε κατάσταση «συναγερμού». Αυτή η λειτουργία θεωρείται ένας «αυτόματος» τρόπος προστασίας από ενδεχόμενη απειλή.

Αηδία

Οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από το ανθρώπινο σώμα και είναι γνωστές ως φερομόνες, μεταδίδουν, εκτός των άλλων και το συναίσθημα της αηδίας. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως συμβαίνει και με το φόβο, η μυρωδιά του ιδρώτα ενός ατόμου, επηρεάζει άλλα άτομα και δρα μάλλον προστατευτικά.

Χαρά

Έρευνα έχει καταδείξει ότι αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει ένα άτομο που παρατηρεί κάποιον «ευτυχισμένο», για να νιώσει και εκείνος ευτυχία.

Αρνητικές σκέψεις


Ακόμη και ο τρόπος σκέψης ενός ατόμου είναι δυνατόν να μας επηρεάσει. Συγκεκριμένα, έρευνες σε φοιτητές που έμεναν σε πανεπιστημιακές εστίες, έδειξαν πως ο τρόπος σκέψης, θετικός ή αρνητικός, του ενός συγκατοίκου επηρέαζε τον τρόπο σκέψης του άλλου.

Δύσπνοια


Είναι δυνατόν, αν παρατηρείτε κάποιον που παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή, εντός ολίγου να εκδηλώσετε κι εσείς τα ίδια συμπτώματα. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο φαινόμενο της ενσυναίσθησης.

Φαγούρα


Λόγω του ίδιου φαινομένου, της ενσυναίσθησης, είναι δυνατόν, όταν βλέπουμε κάποιον να  ξύνεται, να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, αφού ασυνείδητα ενεργοποιείται η αντίστοιχη περιοχή στον δικό μας εγκέφαλο.

onmed
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top