Σημεία στίξης και προσωπικότητα!

0

Το άρθρο αυτό ενδιαφέρει όλους εμάς που γράφουμε και ξαναγράφουμε τις απόψεις μας χρησιμοποιώντας κατ επανάληψη κάποια συγκεκριμένα στοιχεία στίξης. Σύμφωνα με το βιβλίο ΄ Η πραγματικότητα της προσωπικότητας΄ (Personality Reality) του Πάτρικ Γιαννέλο πολλά στοιχεία της προσωπικότητας μας μπορούν να εμφανιστούν μέσα από την γραφή μας και ειδικότερα από τα σημεία στίξης !

Εσείς τι προτιμάτε ; Tο ερωτηματικό ; Το θαυμαστικό ; Tις τελείες ή μήπως τις παύλες και τους αστερίσκους ;

Αν το αγαπημένο σας σημείο στίξης είναι:

Το ερωτηματικό ( ; ? ) τότε μάλλον ανήκετε στους σκεπτικιστές της παρέας. Αναλύετε τα πάντα και αναρωτιέστε για το κάθε τι. Έχετε την ικανότητα να παρατηρείτε , να αποσπάτε γνώσεις και να τις επεξεργάζεστε στο μυαλό σας προς όφελος σας. Μπορείτε επίσης να εκφράζετε τις σκέψεις σας με ένα πολύ συγκροτημένο τρόπο. Έχετε υπομονή με τους ανθρώπους και έχετε επίσης την δυνατότητα να τους επηρεάζετε μεταδίδοντας τους τις απόψεις σας. Το βασικό σας μειονέκτημα είναι η αναποφασιστικότητα και πολλές φορές η αδυναμία λήψης αποφάσεων!

Το θαυμαστικό (!) σύμφωνα με την γραμματική του χρήση προσδίδει έμφαση και την έννοια του επείγοντος ,στα γραφόμενα μας. Η μεγάλη χρήση του δείχνει άτομο γρήγορο και αποφασιστικό. Το άτομο με πολλά θαυμαστικά προδίδει ένα δυναμικό χαρακτήρα , υψηλού προφίλ και ένα άτομο αποτελεσματικό και αποφασιστικό που επίσης έχει την δυνατότητα να επηρεάσει και να κινήσει τα νήματα της ζωής των άλλων ανθρώπων. Το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι ενώ μπορεί να αντιδρά γρήγορα και αποφασιστικά μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις αντιδράσεις του!

Ο αστερίσκος (*) λειτουργεί σαν σημείο που προσδίδει ιδιαίτερη προσοχή σε μια ιδέα ή λέξη. Εάν χρησιμοποιείτε πολλούς αστερίσκους μάλλον είσαστε ένα πολύ συναισθηματικό άτομο που καταφέρνετε πάντα να εκφράσετε τα συναισθήματα σας στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Είσαστε ονειροπόλοι , με έξυπνες ιδέες στις οποίες όμως πάντα κυριαρχεί το συναίσθημα. Έχετε επίσης δυνατή διαίσθηση. Βασικό σας μειονέκτημα όμως είναι η μεγάλες συναισθηματικές μεταπτώσεις!

Η τελεία (.) σηματοδοτεί το τέλος μιας πρότασης. Οι πολλές τελείες σε ένα κείμενο σκιαγραφούν ένα άτομο που δίνει μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια. Το άτομο αυτό θυμάται τα πάντα , αντιλαμβάνεται τα πάντα και ο μόνος του στόχος είναι η τελειότητα. Μπορεί να επηρεάσει το περιβάλλον του οδηγώντας στο στην τελειότητα και την ολοκλήρωση. Βασικό μειονέκτημα είναι η τρομερά επικριτική του διάθεση και η δυσκολία του να αποδεχτεί τις διαφορετικές απόψεις.

Τέλος εάν η αγαπημένη σας είναι η παύλα (-) , η οποία συμβολίζει την συνέχεια στο νόημα ή την σύνδεση των λέξεων , μάλλον η πρώτη σας προτεραιότητα είναι η συνεχής σας σύνδεση με το περιβάλλον και τους γύρω σας. Είσαστε άνθρωποι που νοιάζονται , τρυφεροί και προσπαθείτε να γεφυρώνετε τα χάσματα με ηρεμία και διάλογο. Δύσκολα διαλύετε σχέσεις! Από την άλλη όμως , το βασικό σας μειονέκτημα είναι ότι πολλές φορές καταπιέζετε τον εαυτό σας και τα συναισθήματα σας και οι άλλοι σας εκμεταλλεύονται !

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top