Ζουμερό σαραγλί με καρύδια και πλούσιο σιρόπι
Υλικά
Για 45 κομμάτια
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 400 γραμμάρια καρύδια χοντροτριμμένα
- 250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 30 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 ml νερό
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμός από μισό λεμόνι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο καρύδι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Στο κέντρο κάθε φύλλου και κατά μήκος του βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και σουρώνουμε από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
Τοποθετούμε τα ρολά, κομμένα σε τρία ίσα κομμάτια, σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο χωρίς κενά και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνειά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.