Μπαχαρικά και αρωματικά βότανα δίνουν στα πιάτα σας όχι μόνο γεύση, αλλά και άρωμα….
Για το κρέας
Προτιμήστε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τη μαντζουράνα, τη φρέσκια ρίγανη, το κύμινο, το μπαχάρι, το θρούμπι, την κανέλλα, το γαρίφαλο, το κάρυ και τη δάφνη. Για τους κιμάδες δε , μπορείτε, εκτός από τα παραπάνω, να βάλετε και μαϊντανό.
Για το ψάρι
Τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε και θα δώσουν ιδιαίτερη νοστιμιά και σπιρτάδα στα ψάρια είναι ο άνηθος, ο μαϊντανός, το φοινόκιο, το lemongrass, η λουίζα, το σχινόπρασο, ο αστεροειδής γλυκάνισος και ο κρόκος κοζάνης.
Βεβαίως τα συγκεκριμένα αυτά μπαχαρικά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στα λευκά κρέατα, όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα.
Πως θα τα χρησιμοποιήσετε
Προσθέστε τα σε μαρινάδες ή τρίψτε τα με γουδί και μετά απλώστε τα πάνω στο κρέας. Αυτή η μικρή κίνηση θα κάνει τη μεγάλη διαφορά!
filenades
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.