Μεγαλώνω..ε και;

0

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Κορίτσια μου καλά, τι κάνετε; Ζεσταίνεστε; Κι εγώ τα ίδια. Για να απασχολήσω τον εγκέφαλό μου και να τον απομακρύνω από το να σκέφτεται τον καύσωνα, αποφάσισα να τα πούμε.

Γυναίκες στην μέση ηλικία! Σίγουρα θα έχετε διαβάσει σχετικά άρθρα για αυτό το θέμα, γραμμένα από ειδικούς. Καιρός λοιπόν να διαβάσετε και την άποψη μιας απλής γυναίκας.
Διανύω την δεκαετία 40-50. Ακούγεται τρομαχτικό αλλά πιστέψτε με δεν είναι. Το αντίθετο θα έλεγα. Καλύτερα δεν έχω αισθανθεί.

Όταν συνειδητοποίησα πως έκλεισα τα 40, δεν σας το κρύβω, μια "ψιλοπανικούρα" την έπαθα. Πλέον είμαι πεποισμένη πως οι γυναίκες βρίσκονται στην καλύτερη φάση της ζωής τους και πάμε να σας πω γιατί.

Πρώτον, στα ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ το τι θα πουν οι άλλοι! Δεν σε νοιάζει πια να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν. Ότι έκανες, έκανες. Έτσι κι αλλιώς η προσωπικότητα και τα πιστεύω σου είναι πλέον αδιαπραγμάτευτα. Άρα χαλαρώνεις, απολαμβάνεις και απαγκιστρώνεσαι από όσα σου σπάγανε τα νεύρα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεύτερον, το θέμα οικογένεια έχει ξεκαθαρίσει. Είτε είσαι ανύπαντρη γιατί έτσι κάνεις κέφι, είτε έχεις την οικογένεια που γουστάρεις. είτε αποφασίζεις να στείλεις....από εκεί που ήρθε την αποτυχημένη σχέση σου- είτε αυτός είναι ο γκόμενος, είτε ο συγκάτοικος, είτε ο σύζυγος!

Τρίτον,τα παιδιά σου έχουν μεγαλώσει και τα ξενύχτια δεν είναι υποχρεωτικά. Βέβαια δεν φεύγουν και τελείως γιατί θέλεις τον χρόνο σου να αποδεχτείς ότι το παιδί σου συχνά πυκνά, νυχτοπερπατάει και ενίοτε νυχτοξημερώνεται! Μετά τις πρώτες κρίσεις πανικού που παθαίνεις...το συνηθίζεις. Λαγοκοιμάσαι μέχρι να ακούσεις το κλειδί στην πόρτα και καμμιά φορά δεν το παίρνεις και χαμπάρι.

Τέταρτον, διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου αποτελεσματικότερα και ποιοτικότερα. Δεν "γλύφεις" το πάτωμα και δεν φτιάχνεις 3 φαγητά για να ικανοποιήσεις τα γούστα του κάθε μέλους της οικογένειας. Επιλέγεις και βρίσκεις χρόνο για να διαβάσεις ένα βιβλίο, να περπατήσεις, να κοιμηθείς χωρις τύψεις, να επικοινωνήσεις με τον σύντροφό σου και να τον ..αποπλανήσεις ξανά!

Πέμπτον, είσαι ακόμα νέα για να κάνεις τρέλλες! Μπορείς να λυσσάξεις αν το κάνεις κέφι στο χορό, μπορείς να φορέσεις όλα όσα ξέρεις ότι σου πάνε. Δεν χαλάς πενήντα ώρες μπροστά στον καθρέπτη σου, για να σκεφτείς πως να γίνεις ομορφότερη για να τον εντυπωσιάσεις. Το κεφάλαιο σεξ - κατά την γνώμη μου- απογειώνεται, γιατί πλέον δεν έχεις άγχος, παίρνεις πρωτοβουλίες και λες τι θες και τι δεν θες.

Μπορείς να περνάς με την αγαπημένη σου παρέα όση ώρα θες, χωρίς να αγχώνεσαι για πεθερές και μανούλες που κάνουν babysitting. Προσωπικά αν και θεωρούμαι "μεγάλη" για clubbing και ο γιός με θεωρεί allien, μπορώ άνετα να λυσσάω στο χορό, να τραγουδάω τα σουξέ της εποχής και να καμακώνω τον σύζυγο, όταν η πιτσιρικαρία πίνει και ανταλάσσει μηνύματα στα κινητά (!)

Έκτον, τα έχεις βρει με τον ευατό σου. Καλά εντάξει αυτό σηκώνει συζήτηση. Τουλάχιστον σε ένα μεγάλο βαθμό, ξέρεις ποιά είσαι, τι λάθη έχεις κάνει και πως θέλεις να είναι η ζωή σου τα επόμενα χρόνια. Έχεις κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φιλίες ειδικότερα και την φιλία γενικότερα. Αναγνωρίζεις τα λαμόγια και την εκμετάλευση και δεν διστάζεις να ρίξεις Χ σε όσους δεν αξίζουν να είναι κοντά σου.

Έβδομον, προσέχεις την υγεία σου, τρέφεσαι καλύτερα, γυμνάζεσαι περισσότερο.

Όγδοον, είναι η στιγμή που θα τολμήσεις να κάνεις πράξη, το πιο τρελλό σου όνειρο όποιο κι αν είναι αυτό. Ξαφνικά κάθε εμπόδιο φαίνεται μικρό. Για μένα το να γράφω και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου, ήταν κάτι που φαινόταν άπιαστο.Να 'μαι όμως εδώ και τώρα με διαβάζετε....

Τώρα ίσως να σκέφτεστε < πόσα θες να μας τρελλάνεις >. Ωραία η θεωρία αλλά η πράξη απέχει έτη φωτός. Συμφωνώ, όμως οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Είμαι απολύτως βέβαιη πως όσες είστε σε αυτήν την ηλικία, τα περισσότερα από όσα προανέφερα τα έχετε νιώσει. Για να τα κάνετε πράξεις, έχετε ακόμα μια ολόκληρη ζωή μπροστά.

Μεγαλώνουμε, ε και ; Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσουμε. 

Πριν από πολλά χρόνια η Ρίτα Σακελλαρίου τραγουδούσε < Οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες >. Τυχαίο; Δεν νομίζω ! 

Τα φιλιά μου!

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top