Κρεμ μπριλέ με σος σοκολάτα!!!

0

η σοκολατένια κρεμούλα μπριλε

Υλικά

•γάλα: 250 ml
•κρέμα γάλακτος: 750 ml
•ζάχαρη: 170 γρ.
•αυγά: 10 κρόκοι
•λεμόνι: 1, το ξύσμα του
•ζάχαρη ξανθή: 100 γρ., για το πασπάλισμα

Για της σος σοκολάτα

•κουβερτούρα: 200 γρ., σπασμένη σε κομματάκια
•βούτυρο: 60 γρ.
•κρέμα γάλακτος: 100 ml

Εκτέλεση

1.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και προσθέτετε σε αυτά το μείγμα του γάλακτος χλιαρό. Μοιράζετε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα μπολ, τα βάζετε σε ένα ταψί με νερό και τα ψήνετε (σε μπαιν-μαρί) σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο -180ο C για 25΄-30’.

2.Τα βγάζετε από το ταψί με το νερό, τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά και λίγο πριν τα σερβίρετε, τα πασπαλίζετε με την ξανθή ζάχαρη και τα βάζετε στο γκριλ για περίπου 1’-2’, έως ότου η ζάχαρη γίνει καραμέλα και κάνει κρούστα.

3.Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σος σοκολάτα λιώνοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Περιχύνετε τις κρεμ μπριλέ με τη σος σοκολάτα.

icookgreek
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top