Μια χορταστική και μερακλίδικη πίτα - καταίφι, από τη Β. Ελλάδα
Υλικά
- 1 κουτί (500 γρ) "φύλλο καταίφι"
- 170 γρ εμένταλ
- 170 γρ κασέρι
- 170 γρ κεφαλογραβιέρα
- 170 γρ ζαμπόν
- 150 γρ μανιτάρια σε φέτες
- 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 7 αυγά
- πιπέρι
Απλώστε το καταϊφι στο τραπέζι της κουζίνας και κόψτε σε λωρίδες μήκους 10 εκ και πλάτους 20 εκ, έτσι ώστε να έχουμε λωρίδες μεγέθους 10 εκ x 20 εκ.
Ρίξτε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με 3 αυγά, τυριά τριμμένα, ψιλοκομμένο ζαμπόν και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
Βουτυρώστε καλά μια λωρίδα καταϊφι. Βάλτε 2 κουταλιές γέμισης κατά μήκος της λωρίδας της στενής πλευράς και τυλίξτε σε ρολό το καταϊφι. Επαναλάβετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες λωρίδες καταϊφιού. Βουτυρώστε καλά την επιφάνεια.
Βάλτε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο πυρέξ. Χτυπήστε 4 αυγά, το γάλα και 1 φλιτζάνι κρεμά γάλακτος και περιχύστε το καταϊφι. Αφήστε το 1 ώρα να φουσκώσει.
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.