Απολαυστική και εύκολη βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς
Υλικά
Για τη βασιλόπιτα
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλυτζανι τριμμένη καρυδόψιχα
- 1 φλυτζάνι σταφίδα Σουλτανίνα
- 1 φλυτζάνι ψιλοκοκομμένους χουρμάδες χωρίς κοκουκούτσι (φρέσκους ή αποξηραμένους)
- 1 κούπα κονιάκ
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαο
- 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
Για τη βασιλόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με τους χουρμάδες ψιλοκομμένους και τα μουλιάζουμε μαζί με το κονιάκ.
Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Αρχικά ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 15 - 20 λεπτά.
Προσθέτουμε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα, το μείγμα σταφίδας με χουρμάδες, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Αλευρώνουμε και αλείφουμε με λόγο βούτυρο ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Βάζουμε τη βασιλόποιτα να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά.
Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο.
Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσουμε να τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Για την επικάλυψη
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
Τη μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι για 2 -3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Καλύπτουμε τη βασιλόπιτα με την επικάλυψη μας και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.